Een absurd reisjaar voor J Loves to Travel

Gelukkig nieuwjaar!

Uit de grond van mijn hart zeggen: wat een bizar, fantastisch, geweldig jaar heb ik achter de rug! Er kan gebeuren wat wil in 2019, maar dit pakt niemand me meer af. Mijn rugzakje met ervaringen heeft zich in 2018 gevormd tot een dikke backpack. Daarom is het tijd om even terug te blikken op dit bijzondere jaar.

Lijstjes, statistieken en weetjes

Ik ben dol op dit soort zaken. En wil dus ook weten hoe en wat als het om mezelf gaat.

Het best gelezen artikel van dit jaar:

‘Mijn papieren jubileum: een jaar als fulltime zelfstandige’.

Dat was eigenlijk een persoonlijke blog, dus telt niet helemaal als reisverhaal.

Best gelezen reisartikel van het jaar:

‘Liefde en de enige echte stad van Drenthe: Pieterpad etappe 7.’

Dit is ook een opvallende ‘winnaar’, aangezien dit de meest waardeloze wandeldag van het afgelopen jaar was. We zijn toch gegaan en dat leverde dan wel een mooi verhaal op mede dankzij de warme mensen die ons geholpen hebben.

Best gelezen mini van het jaar:

‘Mini: Kasteel Heel’

Zelf ben ik ook erg blij met de foto. Het was een zomerse dag, maar de dreigende lucht maakt het plaatje nog wat onheilspellender.

En dan om dit rijtje af te sluiten, hierbij mijn eigen favoriete artikel:

‘Menorca, wandelen over het paardenpad.’

Slechts een middagje was ik op het eiland Menorca. En het weer was niet eens geweldig. En toch heeft dit eiland mijn hart gestolen. Dit artikel geeft goed weer waarom Menorca voor iedereen die van wandelen houdt, een bijzonder eiland is.

Mijn reisjaar in de tijdschriften

In het afgelopen jaar heb ik veel meer reizen gemaakt dan dat te lezen was op mijn website. Dit heeft te maken met het feit dat ik verschillende persreizen heb gemaakt voor tijdschriften. En deze artikelen worden pas in 2019 gepubliceerd. Ik kijk dus uit naar een aantal publicaties in het komende jaar waar ik enorm trots op ben! En ook in 2018 waren mijn verhalen en foto’s al regelmatig op print te lezen en te zien. Zoals in de verschillende oldtimermagazines en in de VIA Leudal en VIA Maasgouw.

Mijn reisjaar aan de wandel

Ik begon 2018 al snel met wandelschoenen aan. Direct in de eerste week wandelde ik met Petra een Pieterpad-etappe tussen Zelhem en Braamt. Dit was de aanzet voor het wandelen van in totaal 13 etappes verspreid over de complete route. Het Pieterpad was inmiddels al ‘bekend terrein’ voor mij. Totaal onverwacht ontdekte ik in maart hoe mooi de wandelroute Eifelsteig is. Tijdens een weekendje weg, dat we eigenlijk met ons Kadettje zouden doen, maar waarvoor te veel sneeuw lag, liepen we een etappe van de Eifelsteig in de buurt van het oude Nazi-kamp Vogelsang. Het dunne laagje sneeuw, de gruwelijke historie en de verlatenheid zorgden voor een bijzondere wandeldag.

Mijn absurde reisjaar

Eigenlijk wilde ik onder dit kopje al mijn reizen van het afgelopen jaar even noemen en er wat over vertellen. Maar dan kan ik beter een boek gaan schrijven!

Dus daarom even opgesomd:

– een week zeilen met Dreas en Gerlinde rondom Lanzarote;

– een week skieën in Söll, Oostenrijk;

– weekendje Rotterdam met vriendinnen;

– weekendje weg Eifel met o.a. Eifelsteig-wandeling;

– Cuyperswandeling Valkenburg;

– dagje ‘Kerken en kapellen in Stevensweert’;

– Kadettweekend in Twente;

– boottocht Greenjoy Loosdrechtse Plassen;

– Salzburgerland met het Raurisertal en de stad Salzburg;

– Napoleonroute rijden door Wallonië – Waterloo;

– de Duitse stad Dresden en de Sächsische Weinstrasse;

– dagje fotograferen in Zuid-Limburg;

– een week Denemarken;

– Goldsteig wandelen in Sumava (Boheemse Woud) in Tsjechie.

Mijn hardloopjaar

Het afgelopen jaar is het eerste jaar geweest dat ik het hele jaar heb hardgelopen. Het is echt genieten om in het mooie Limburgse land te trainen. Onze hardloopgroep traint namelijk altijd buiten. Iedere week worden er nieuwe, mooie routes uitgezocht en daardoor ontdek ik nog steeds nieuwe stukken natuur in mijn eigen provincie. Ook deed ik voor het eerst mee aan de 10 km van de Venloop in Venlo. En ik nam deel aan twee hardloopcitytrips van Girls Run the World. In het begin van het jaar ontdekten we de Duitse stad Aken op de hardloopschoenen en later in het jaar gingen we naar Leeuwarden.

Nomad Cruise ontdekt

2018 was ook het jaar dat ik Nomad Cruise ontdekte. Een conferentie op zee, met workshops, talks en keynotes over onderwerpen die te maken hebben met locatie-onafhankelijk werken. Wat een ervaring! En ik ging zelfs twee keer mee!

Mijn eerste Nomad Cruise bleef in Europa. We vertrokken in Malaga (Spanje) en stopten onderweg in Menorca, Malta, Katakolon, Kreta en Napflion, voordat we bij  ons eindpunt Athene (Griekenland) aankwamen. Daar bracht ik nog wat dagen door, om met de groep mee te reizen naar het eiland Santorini.

Een half jaar later kroop ik weer terug in diezelfde bubbel op zee. Dit keer vanuit Barcelona (Spanje), naar Alicante, Tenerife en Kaapverdië (mijn eerste voetstappen op Afrika!), om te eindigen in Recife, Brazilië. Dat avontuur eindigde daar nog niet. Ik acclimatiseerde in het toeristendorp Porto de Galinhas en had een constructieve werkweek in Cumbuco. Ik nam deel aan de Active Workation en maakte een begin aan het leren kitesurfen, terwijl we langs de noordkust van Brazilië reisden. En deze trip eindigde met een kleine week in het dorp Jericoacaora.

Het nieuwe jaar

De meeste gestelde vraag van de afgelopen dagen, sinds ik terug ben uit Brazilië, is: ‘En wat zijn nu je volgende reisplannen?’ En eerlijkgezegd heb ik daar geen antwoord op. Ik wil de komende drie maanden rustig aan doen en me richten op het werk dat ik nog heb liggen. In april staan een aantal dagen Berlijn op het programma met de hardloopclub, want we gaan de halve marathon gaan rennen.  Een mooie uitdaging waarvoor ik momenteel druk aan het trainen ben. Verder zie ik wel wat er op mijn pad komt.

Er gaat in ieder geval gewandeld worden, want ik hoef nog maar acht etappes van het Pieterpad om deze te kunnen voltooien. Daarnaast wil ik verder met de Eifelsteig en beginnen aan het Nederlandse deel van de GR5 tussen Hoek van Holland en Nice.

Ik heb ook een reisdoel. Ik wil namelijk proberen om niet meer te vliegen in Europa om zo de negatieve milieu-invloeden van mijn gereis wat te verminderen. Ik ben afgelopen november al naar Barcelona getreind en dat is me erg goed bevallen.

En met die positieve gedachte wens ik jullie allemaal een prachtig 2019!