Mijn naam is Judith van Bilsen en ik ben de schrijver achter J Loves to Travel.

Ken je dat gevoel? Die kriebel in je buik zodra het vliegtuig de landingsbaan raakt en je al een glimp van het landschap van die nieuwe bestemming ziet. Of die kriebel op het moment dat je de auto parkeert, uitstapt, die frisse berglucht inademt en om je heen kijkt. Dan wil ik niets liever dan mijn indrukken op papier zetten en hopen dat dat diezelfde kriebel opwekt bij de lezer.

Mijn reisverhalen gaan meestal over roadtrips. Zo schrijf ik voor verschillende classic car-magazines over reizen met een oldtimer. Voor mij is ‘roadtrip’ een breed begrip. Dit hoeft niet alleen met de auto te zijn, maar kan ook te voet of per boot. Momenteel ben ik met het project Pieterpad bezig. Over iedere etappe schrijf ik een reisverhaal en geef ik handige tips voor het wandelen van deze prachtige tocht door Nederland, waarbij je er echt achter komt hoe mooi ons land is. Tegelijkertijd wandel ik ook de Eifelsteig in Duitsland. Wat een machtige natuur! Daarnaast ben ik een trotse Limburgse en schrijf ik veel over mijn eigen mooie provincie. Mijn verhalen kom je ook tegen in de tijdschriften Wandelmagazine en Bergen Magazine en op de website Mountainreporters.com.

Als klein meisje namen mijn ouders mij al mee naar allerlei bestemmingen over de hele wereld. Die liefde voor reizen heb ik van ze overgenomen. Daarnaast ben ik een ‘taalfreak’ en schrijf ik ook al mijn hele leven. Als kind hield ik dagboekjes bij en later werden dit reisverslagen in schriftjes. Een combinatie van het reizen en het schrijven was dan ook een logische keuze.
De studie Vrijetijdswetenschappen die ik aan de Universiteit van Tilburg heb gevolgd past mooi in dit plaatje en in september 2017 ben ik afgestudeerd aan de School voor Reisjournalistiek.
Mijn reisverhalen zijn enerzijds nuttig voor mensen die deze bestemming ook willen gaan bezoeken en anderzijds aantrekkelijk voor niet-reizigers die een mooi verhaal willen lezen.

Veel leesplezier en belangrijker nog, veel reisplezier!

Wil je mij bereiken?
Judith van Bilsen
J Loves to Write / J Loves to Travel
info@jlovestotravel.com
KvK: 68589867

Privacyverklaring