Mijn naam is Judith van Bilsen en ik ben de schrijver achter J Loves to Travel.

Ken je dat gevoel? Die kriebel in je buik zodra het vliegtuig de landingsbaan raakt en je al een glimp van het landschap van die nieuwe bestemming ziet. Of die kriebel op het moment dat je de auto parkeert, uitstapt, die frisse berglucht inademt en om je heen kijkt. Dan wil ik niets liever dan mijn indrukken op papier zetten en hopen dat dat diezelfde kriebel opwekt bij de lezer.

Mijn reisverhalen gaan meestal over wandelen. Wat begon met het project Pieterpad, is uitgelopen tot een ware wandelverslaving waarbij ik vooral lange afstandswandelingen doe. Ook zit ik in de redactie van het tijdschrift Wandelmagazine en schrijf ik zo nu en dan voor de websites Mountainreporters.com en OutdoorDichtbij.

Het wandelen geeft mij echt rust en een gelukkig gevoel. Vooral als ik dan een bepaalde route kan voltooien. Het mooie? Zo’n route heeft altijd ook weer een verhaal.
Bovendien schrijf ik ook over andere bijzondere plekken die ik de moeite waard vind. Zoals een mooie stedentrip naar een stad die veel mensen juist overslaan. Of een relaxbestemming waar het echt genieten is.

Verhalen vertellen is het mooiste wat er is! Ik smul ervan: reisreportages die verhalend zijn geschreven. Op deze website deel ik een hoop inspiratie op het gebied van reisverhalen. Reisverhalen van anderen en boeken over reizen bijvoorbeeld. Zo schrijf ik regelmatig boekreviews over boeken die over reizen gaan.
Natuurlijk zijn mijn blogs zo verhalend mogelijk geschreven. Zodat jij een gevoel kan krijgen bij die bepaalde route of die bestemming. Iets meer dan alleen maar feitjes en handigheidjes. Die ik uiteraard ook niet vergeet te vermelden!

Dat delen van alles wat ik meemaak, gaat voor mij nog iets verder. Daarom ben ik gestart met Vita Walking waarmee ik wandelingen en wandelreizen organiseer en begeleid. Mooie plekjes en routes in eigen land en in andere delen van Europa. Overal waar ik die kriebel kreeg, ga ik terug en kun jij mee. Mijn wandelreizen gaan naar bijzondere plekken en geven jou een onvergetelijke ervaring.

Banner Vita Walking algemeen

Mijn verhaal? Als klein meisje namen mijn ouders mij al mee naar allerlei bestemmingen over de hele wereld. Die liefde voor reizen heb ik van ze overgenomen. Daarnaast ben ik een ‘taalfreak’ en schrijf ik ook al mijn hele leven. Als kind hield ik dagboekjes bij en later werden dit reisverslagen in schriftjes. Een combinatie van het reizen en het schrijven was dan ook een logische keuze.
De studie Vrijetijdswetenschappen die ik aan de Universiteit van Tilburg heb gevolgd past mooi in dit plaatje en in september 2017 ben ik afgestudeerd aan de School voor Reisjournalistiek. Ondertussen blijf ik leren op het gebied van reisschrijven en van fotografie.

Veel leesplezier en belangrijker nog, veel reisplezier!

Wil je mij bereiken?
Judith van Bilsen
J Loves to Write / J Loves to Travel
info@jlovestotravel.com
(0031) 06-83370578
KvK: 68589867

Privacyverklaring

Algemene voorwaarden