Mispadenhof Maasbracht: voor een hapje en een drankje in de regio

Een groot, uitnodigend bord op straat, wijst je de weg het erf op van Mispadenhof in Maasbracht. ‘Het oudste deel van de boerderij stamt uit 1358 en onze familie is al eigenaar sinds 1904.’ vertelt eigenaresse Mylene Kleukers-Rulkens trots. Samen met man Rick runt zij vanaf vorig jaar het bedrijf. Wat niet wil zeggen dat dit nieuw voor haar is, want als klein kind rende ze hier al rond. ‘Vroeger was het een gemengd bedrijf en mijn opa en oma hadden een fruitbedrijf. Mijn ouders hebben dat vervolgens doorgezet.’ legt Mylene uit. Op het erf, waar nu de terrastafels en –stoelen staan, speelde zij als klein kind meestal.

Haar ouders kregen in de gaten dat er regelmatig fietsers voorbij kwamen, aangezien een aantal fietsroutes langs de boerderij liepen. Zij kwamen op het idee om een terrasje te beginnen. Mylene lacht: ‘Heel klein, hoor. Ze verkochten alleen koffie met vlaai en zelfgemaakt sap.’ Dit vormt de geboorte van het horecabedrijf dat Mispadenhof vandaag de dag is. Wanneer Mylene en Rick de zaak overnemen, willen ze graag wat meer bieden. Het begint met wat soep en broodjes. Daarna komen er twee warme gerechten op de kaart: hamburger en saté.

Inmiddels is het bedrijf enorm gegroeid en richt het stel zich voornamelijk op het restaurant. ‘We hebben nu personeel in dienst, want het is echt te veel om alles zelf te doen.’ zegt Mylene. Alleen al op het terras op de binnenplaats kunnen 135 mensen zitten. ‘Het is een constant komen en gaan van mensen gedurende de hele dag.’ En terwijl Mylene dit zegt, komt er een grote groep fietsers het terrein op. Druk pratend parkeren zij hun bolides en binnen korte tijd is een groot deel van de tafeltjes bezet. Ik hoor een van de actievelingen zeggen dat ze de Molenroute aan het fietsen zijn. Die komt dus ook hier langs!

In de avond zijn het vaak mensen uit de regio die hier neerstrijken voor een hapje en een drankje. ‘Niet alleen uit Maasbracht, hoor! Onze gasten komen ook uit de omliggende gemeentes. Gelukkig weten ze ons al goed te vinden.’ aldus

Mylene. Voor haar is het vooral belangrijk dat de boerderij in de familie blijft. En de opvolging lijkt al geregeld, als ik even later hun zoontje aan de rand van het terras zie spelen.

Naast het restaurant, hebben ze ook nog een camping met 24 standplaatsen en vinden er regelmatig evenementen plaats. Van bruiloften en verjaardagsfeesten tot bedrijfsfeesten, zakelijke bijeenkomsten en presentaties. Daarnaast organiseren ze events met live-muziek. In de hele maand augustus is er iedere donderdagavond onder de naam ‘Haöfbal’ een gratis optreden van een band of dj te beleven. Vanaf 20.00 uur tot middernacht zorgt dat voor een hoop gezelligheid op de binnenplaats. ‘En als het weer niet meezit, dan kunnen we altijd terecht in de schuur!’ bevestigt Mylene.

Deze maand kun je nog genieten van de volgende optredens bij Mispadenhof:

Donderdag 8 augustus: DJ Damian van Kollenburg (dj)

Donderdag 15 augustus: Yesterday (band)

Donderdag 22 austustus: Presto Pronto (band)

Donderdag 29 augustus: een verrassingsact (dj)

Mispadenhof is het gehele jaar geopend van donderdag tot en met zondag.

Meer informatie vind je op de website: https://www.mispadenhof.nl/