E-Village Roggel: waar iedereen een spelletje speelt.

Het is bijna vakantietijd. De ideale periode om je eigen gemeente te ontdekken. Want in Gemeente Leudal is er genoeg te beleven.
Zoals bij E-Village in Roggel.

Gelegen naast Recreatiepark De Leistert, in een tennishal, net buiten het centrum van Roggel ligt game- en entertainmentcentre E-Village. ‘Het is alweer het vierde seizoen op deze locatie.’ begint eigenaresse Caroline Schurs haar rondleiding. Samen met Jörgen Brunenberg start zij in 2011 in Nederweert een gamecentre. Ze willen de mensen op een leuke manier aan het bewegen krijgen. Na een aantal seizoenen komen ze erachter dat de Nederweertse locatie wat aan de kleine kant is voor hun plannen en verhuizen ze naar Roggel. De tennishal huist inmiddels meer dan 80 verschillende games.

Er komt een groep kinderen binnen. Mama betaalt en Caroline spreekt het groepje jongens van een jaar of 10 toe: ‘Alle spellen staan op ‘free play’, je hoeft er dus geen geld in te doen.’ De jongens knikken ongeduldig en rennen na de uitleg snel de hal in. Het aanbod aan spellen is behoorlijk gevarieerd. Terwijl Caroline mij uitleg geeft, gaan er twee volwassenen helemaal los op Just Dance. Ze zwaaien wild met hun armen en springen druk in het rond. Precies zoals het poppetje op het grote scherm hun voordoet.

‘Je kunt hier FIFA, Formule 1 en Fortnite spelen. Maar we hebben juist heel veel spellen waar je heel actief bij bent. Zoals digitaal skiën, touwtjes springen, bowlen en Airhockey.’ zegt Caroline. En wie liever in de buitenlucht is, kan hier ook terecht. E-Village biedt namelijk ook drie verschillende GPS-wandeltochten door Roggel en een GPS-speurfietstocht door het hele Leudal. ‘Die speurfietstocht is gebaseerd op het boek ‘Klein volk’ van Ton van Reen. Hij schrijft over de geschiedenis van de kabouter, of beter, de dwergen in het Leudal. De fietstocht leidt je naar verschillende locaties uit het boek en zo leer je over deze bijzondere verhalen.’

De games bevinden zich momenteel in de ene helft van de hal. In de andere helft wordt er momenteel tennis gespeeld. De tennisvelden worden zo nu en dan omgetoverd tot lasergame-parcours. Maar Caroline en Jörgen hebben grote plannen. In het najaar openen zij een groot luchtkussenparadijs in het deel waar nu nog een balletje geslagen wordt. Dit enorme luchtkussen is speciaal voor hen ontworpen en bestaat uit een stormbaan, glijbanen, een klimwand, een Twisterspel en verschillende andere spel-onderdelen.

Trots komt Caroline met een paar felgroene sokken aanlopen: ‘We gaan het luchtkussenparadijs verlichten met veel blacklight en lasers. Dat geeft een te gekke sfeer! En omdat mensen niet met hun schoenen op het luchtkussen mogen, hebben we deze speciale glow-in-the-dark-sokken laten maken.’ Terwijl Jörgen de TL-buizen uitschakelt en de blacklights en lasers aan klikt, staat Caroline op de tennisbaan. Nou ja, ik zie vooral een stel groengekleurde voeten in de donkere hal waar felgele, blauwe en andere kleuren rondflitsen. Het nieuwe luchtkussenparadijs wordt in oktober geopend.

E-Village in Roggel is in de zomervakantie van dinsdag t/m zondag geopend vanaf 13.30 uur. Een keer per maand is er op vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur Active Friday 12+, speciaal voor tieners. Er kunnen dan spellen gespeeld worden zoals Grand Theft Auto, Call of Duty en Borderlands, die geschikt zijn voor oudere jeugd en op reguliere tijden niet gespeeld worden in E-Village.

Meer informatie vind je op de website: https://www.e-villageroggel.nl/

Dit artikel is op 31 juli 2019 gepubliceerd in VIA Leudal en op 21 juli 2019 in de VIA Maasgouw.

Eerder schreef ik voor deze zomerserie voor VIA Limburg al: Wandelen in de eigen gemeente: de Grindgatenroute 
en Neem een echte duik in de Boschmolenplas.