Twee nieuwe wandelroutes geopend bij Outdoorpark Reusel (Brabant)

Eind april presenteerde Outdoorpark Reusel in samenwerking met het wandelschoenenmerk Hanwag twee nieuwe wandelroutes. De opening van deze routes ging gepaard met de presentatie van Hanwag van hun nieuwe modellen schoenen, de Coastridge ES, Coastrock ES, de Makra Trek en de Bluecliff ES.

Nieuwe modellen van Hanwag

Deze gezellige dag was een eerste kennismaking voor mij met Outdoorpark Reusel. Uiteraard verkenden we de nieuwe wandelroute, maar eerst deden we een rondje over het klimparcours. Ik voelde weer dat enthousiasme als een klein kind, die dol was op in bomen klimmen en hutten bouwen. Over frisdrankkratjes, door tonnen en via touwen vonden we onze weg. Voor degenen met iets meer moed was er ook nog een hooggelegen klimparcours. Vanaf de uitkijktoren ‘De nieuwe brandtoren’ van zo’n 26 meter hoog, genoten wij van het weidse uitzicht over de omgeving en van de dappere mensen in onze groep.

In actie tussen de bomen
Het klimparcours van Outdoorpark Reusel
Klaar om te klimmen in Outdoorpark Reusel

Witte Vos Ontdekroute voor kinderen

Voor de kinderen is er een erg leuke Witte Vos Ontdekroute uitgezet. Bij het horecapunt Taverne d’n Ouwe Brandtoren kun je het foldertje met de route en benodigdheden voor je knapzak halen. Tijdens deze wandeling van 2,7 kilometer kunnen de kids onderweg een aantal leuke opdrachten doen. En speur ook naar de veldwachter! Deze wandelroute is allesbehalve saai en echt een aanrader voor wie de kinderen graag aan het wandelen krijgt.

De geheimen van De Peelse Heide

Voor volwassenen, of kinderen die wat grotere afstanden kunnen wandelen, is er een een wandelroute van 9,7 kilometer. Tijdens deze route ontdek je de geheimen van De Peelse Heide. Dat is de naam van dit gebied waar deze wandeling doorheen voert. Het eerste wat ons opvalt is dat er weinig heide te herkennen is. We lezen dat hier vroeger wel degelijk sprake was van heide, maar dat er voor de mijnbouw veel hout nodig was. Daarom werden grote stukken heide ontgonnen en er bomen geplant.

Veel verhalen onderweg

Dit stuk bos met nog wat restjes heide kent vele verhalen. En tijdens het wandelen kom je hier één voor één achter. Zo ontdek je wat het beeld met het dubbele gezicht betekent. Lees je over de gruwelijke verhalen van de dodendraad uit de Eerste Wereldoorlog. Ook komen de Stenen der Zaligheden op je pad en vertellen je interessante verhalen.

En de route voert dwars over De Cirkels. Dit zijn een grote en een kleinere cirkel die heel herkenbaar zijn in het landschap. In de Tweede Wereldoorlog werden de cirkels als herkenningspunt gebruikt voor de piloten die overvlogen. Ze wisten dan dat ze zich op 1 kilometer van de Belgische grens bevonden.

Een van de verhalen aan de route
Herinnering aan de dodendraad
Hanwag schoenen in de bomen
Een van de stenen der Zaligheden

Overigens wordt er gezegd dat de cirkels refereren naar Parijs. Zo heeft de ene cirkel dezelfde grootte als Place d’Étoile, waar de Arc de Triomphe staat. En daar houdt de referentie niet bij op. De afstand tussen de beide cirkels zou overeenkomen met de afstand tussen Place d’Étoile en Place de la Concorde. Een creatieve natuur-invulling of een sterk verhaal? Wie zal het zeggen!

Persoonlijk vind ik het heerlijk, wandelingen met een goed verhaal. Deze route kent meerdere goede verhalen, dus zeker de moeite waard om dit stukje Brabant te ontdekken.

Algemene informatie:

Alle informatie over de Witte Vos Ontdekroute en De Geheimen Van De Peelse Heide vind je op de website van Outdoorpark Reusel.

Outdoorpark Reusel
Burgemeester Willekenslaan 5
5541 NA Reusel

Afstanden:
Witte Vos Ontdekroute: 2,7 kilometer
De Geheimen Van De Peelse Heide: 9,7 kilometer

Van beide routes is er een foldertje beschikbaar dat af te halen is bij de plaatselijke VVV en bij de Taverne d’n Ouwe Brandtoren die zich bij Outdoorpark Reusel bevindt.

Leuke extra!
Voor de eerste 200 wandelaars die zo’n routekaartje ophalen, ligt er een leuke wandelpin klaar.

Deze wandelroutes zijn tot stand gekomen in een samenwerking tussen Hanwag en Outdoorpark Reusel.

Meer artikelen over wandelen vind je op de de speciale pagina wandelen op mijn website.

De routes van Outdoorpark Reusel
Hanwag goodies
ReizenReizen