Valk Exclusief: ideaal overnachten voor een weekendje weg

Ik ben fan! Niet de gebruikelijk start van een blog, maar toch.

Van wie of wat ik fan ben? Van Valk Exclusief. Dat zijn zo’n 40 hotels van het beroemde Van der Valk-concern in het luxere segment, die te boeken zijn via een eigen site. Normaalgesproken, wanneer ik een uitnodiging krijg voor een samenwerking, dan is dat om iets nieuws te testen. Dit keer was het andersom. De ervaringen met Valk Exclusief waren er al en daarna kwam pas de vraag voor een samenwerking. Dus ja, dit is een gesponsorde blog, maar ik kan je verzekeren dat mijn enthousiasme al ver voor die tijd bestond.

Wat is Valk Exclusief?

Valk Exclusief is een apart platform dat hoort bij het hotelconcert Van der Valk. Op dit platform zijn de meest luxe hotels verzameld. Wie zich inschrijft, krijgt leuke deals toegestuurd. Bijvoorbeeld 3 nachten voor de prijs van 2 of een voordelige prijs voor overnachtingen, ontbijt, diner en fietshuur. Bovendien is het mogelijk om voor korting te sparen. Het is natuurlijk handig wanneer je wat flexibel bent in datum, dan scoor je het meeste voordeel. Elk hotel heeft zijn eigen charme, sommige liggen handig voor zakelijke activiteiten, sommige zijn ideaal voor een stedentrip en andere hotels zijn geschikt voor een korte vakantie in de natuur. Heerlijk overnachten gegarandeerd.

Uitzicht hotel Utrecht

Persoonlijk heb ik bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een deal voor de overnachtingen tijdens mijn deelname aan de Fiets- en wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Aangezien tegelijkertijd nog een andere beurs plaatsvond, was het enorm druk in de stad. Hotelprijzen rezen de pan uit! Met een vriendin die ook 4 dagen aanwezig moest zijn, besloten we om een kamer te delen. Maar dan nog waren de kosten voor een hotelkamer echt waanzin voor drie nachtjes. Werken op een beurs is behoorlijk intensief, dus een hostel was geen optie. Sterker nog, ik wilde echt tot rust kunnen komen, dus wilde een wat luxere kamer en liefst ook een hotel met wellness of zwembad. Ja, enorm veeleisend…

Van der Valk Hotel Utrecht

Uiteindelijk kwamen we uit bij een deal van Valk Exclusief voor Hotel Utrecht waarbij we 3 nachten kregen, maar voor 2 nachten betaalden. Betaalbaar, een tram- en bushalte voor de deur om gemakkelijk bij de Jaarbeurs te komen, een grote en luxe kamer met aparte matrassen en dekbedden en een uitgebreid ontbijt. Ook dat laatste is erg belangrijk voor een lange beursdag waarbij eten vaak geen prioriteit heeft. Uiteindelijk waren we elke avond zo moe, dat we heerlijk in onze joggingbroek aten in het restaurant van het hotel. Ook dat was geen straf, want genoeg lekkers om te kiezen.

Hotel Utrecht heeft nog een dikke plus! Op de 20ste verdieping bevindt zich een heerlijke wellness met een fijn zwembad en sauna. Na een lange dag werken betekende dat even ontspannen met uitzicht. Zeker in de avond, als alle lichtjes aangaan buiten, is het echt genieten vanuit het zwembad. De foto is gemaakt in de weerspiegeling van het raam en laat dus zowel mij in het water zien als een stukje uitzicht.

Oh ja, neem de meest linkse lift als je naar die bovenste verdieping gaat. Ik heb bewust geen filmpje geplaatst hier, maar wat je ziet is ontzettend leuk gemaakt!

Zwembad Hotel Utrecht
Badkamer Hotel Utrecht
Ontbijt Valk Exclusief

Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas

Voor een weekendje weg in onze hoofdstad Amsterdam, boekten we een nachtje Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas. Met onze nieuw aangeschafte museumkaart maakten we er een cultureel weekend van. En bovendien was in het Rijksmuseum net de Vermeer-tentoonstelling te zien, dus daar hadden we ook kaartjes voor. Toevallig hing in onze hotelkamer een moderne impressie van het Meisje met de Parel van Vermeer. We kwamen helemaal in de sfeer!

Dit hotel ligt aan de Zuidas en dus niet in het centrum van Amsterdam. Zowel de trein, bus als metro stopt vlakbij het hotel, dus mogelijkheden genoeg om snel en makkelijk in de stad te komen. De hotelkamers zijn heerlijke luxe, met grote ramen waardoor je een weids uitzicht hebt. Na een druk dagje in de stad is het heerlijk ontspannen onder de grote regendouche om vervolgens lekker lui in bed nog een boek te lezen. We hebben overigens gegeten in het hotel en dat is ook een dikke aanrader. Wie Van der Valk nog kent van de kers in de appelmoes… die tijd en dat niveau zijn ze ver ontstegen!

Hotel Amsterdam Zuidas
Dessert bij Valk Exclusief

Tips voor andere hotels van Valk Exclusief

Wie een hele vroege of juist een late vlucht heeft vanaf Schiphol, kan heerlijk overnachten in het Van der Valk Schiphol. Of wanneer je van of naar Rotterdam-Airport vliegt, dan is Hotel Rotterdam-Blijdorp weer handig. Zij hebben een eigen shuttle-service van en naar het vliegveld. Op mijn lijstje staan ook nog één van de twee kasteelhotels van Valk Exclusief. Hotel Kasteel Bloemendal ligt in het Zuid-Limburgse Vaals en is dus ideaal voor wie houdt van wandelen in de Limburgse heuvels. Breng ook zeker een bezoekje aan het drielandenpunt! De andere locatie is Kasteel TerWorm in Heerlen, een kleinschaliger hotel voor Van der Valk-begrippen.

Ga naar de site van Valk Exclusief om de deals van dit moment te bekijken.

Deze blog is gesponsord.

Ontbijt bij Valk Exclusief