Kom op krachten in B&B Puur Teuven tijdens de Dutch Mountain Trail

Tijdens het wandelen van de lange afstandswandeling de Dutch Mountain Trail in Zuid-Limburg bracht ik de nacht door bij bed & breakfast Puur Teuven in het Belgische dorpje Teuven. De route voert langs het dorp, maar het is geen straf om er doorheen te wandelen op weg naar deze B&B. Het is een sfeervol plaatje, zelfs op deze grijze dag in corona-tijd.

Een warm welkom

Hond Doef heeft al in de gaten dat wij de gasten zijn, voordat wijzelf merken dat we B&B Puur Teuven hebben bereikt. Vrolijk kwispelend rent hij voor ons uit naar de voordeur van het witte huis. Eigenaar Willem komt uit de grote tuin en eigenaresse Sanne staat ons al op te wachten. We hebben er vandaag ruim 20 kilometer op zitten en hopen voor de voorspelde sneeuw binnen te zijn. Onze energie is ver op. Een dag ploeteren over modderpaden die ook nog eens omhoog en omlaag lopen, is niet mis. Blij en opgelucht maken we de veters van onze bemodderde wandelschoenen los om snel de warmte in te gaan.

Even uitpuffen met een warme kop thee! Sanne laat ons vervolgens de kamers zien. Via een trap komen we bij de twee erg ruime kamers, ieder met een eigen badkamer. Ik krijg de ‘en suite’, yes! Dat betekent dat ik in mijn blote kont van bed naar badkamer en terug kan gaan. Wandelgenoot Jonathan moet over de gang om bij zijn badkamer te komen. Gelukkig hebben we lekkere badjassen ter beschikking, zodat er geen risico is, dat ik hem in zijn nakie op de gang tref.

De slaapkamer bij B&B Puur Teuven

Pannenkoek!

De stijlvol ingerichte kamers blinken uit in de details. De vloer kraakt een beetje als ik naar de ramen met schattige gordijntjes loop. Ik piep even naar buiten en zie in het licht van de lantarenpaal op straat dat de eerste sneeuwvlokken van die avond naar beneden dwarrelen. De antieke stoeltjes met kleurrijke bekleding doen me denken aan vroeger. Mijn oma had ook zo’n stoeltjes staan en ik wilde daar altijd in zitten omdat ik ze zo leuk vond. De badkamer heeft een wat modernere stijl. Ik stuur een foto naar mijn man Twan en ik krijg direct ‘Pannenkoek!’ terug. Het duurt een paar minuten voordat ik zie dat hij refereert naar de pannenkoekplantjes in de potten aan het plafond.

Pannenkoekplantje
Het sneeuwt buiten
Antiek stoeltje
De badkamer
Details in de badkamer
Het borrelplankje!

Lokale biertjes

Na een snelle douche en kledingwissel, treffen Jonathan en ik elkaar weer in de gemeenschappelijke ruimte. Sanne heeft ons eerder al verteld dat als we wat ‘lekkers’ willen drinken, dat we daar moeten zijn, wijzend naar de kelderdeur. Jonathan opent de deur en we hebben een grote keuze uit verschillende drankjes, met en zonder alcohol. Beiden gaan we voor een lokaal blond biertje: de Brice. Als Sanne met een schaal met heerlijke kaasjes binnen komt lopen, is het feest compleet!

Mijn lievelings bij B&B Puur Teuven

Tijdens onze borrel bekijken we de ‘vangst’ van vandaag. Daarmee bedoel ik de foto’s. Ik maak aantekeningen over de route. Het biertje op de nuchtere maag maakt dat ik me steeds slechter kan concentreren. Gelukkig is daar Sanne weer. Zij is druk doende in de keuken met een driegangendiner en het voorgerecht is klaar. Een pompoenwortelsoep, die ons erg goed smaakt na zo’n lange wandeldag. Het hoofdgerecht is mijn lievelings: ravioli van truffel. Je kunt mij wakker maken voor ravioli, dus ik was meer dan verheugd toen Sanne eerder die dag al controleerde of dit gerecht ons zou bevallen. Achterover leunend en steunend over onze volle buik, brengt ze uiteindelijk het nagerecht. Werkelijk een pièce de résistance! Meringue met sinaasappel. Smullen!

Het voorgerecht
Het hoofdgerecht
Het nagerecht

Met rode wangen, een gevulde buik en een tevreden gevoel borrelen we nog gezellig verder aan de lange tafel van de gemeenschappelijke ruimte. Na een kop thee slaat de vermoeidheid toe. En terwijl de wereld buiten wordt bedekt door een laagje wit, zink ik weg in het enorme bed naar dromenland.

De geur van gebakken broodjes

De volgende ochtend word ik gewekt door de geur van gebakken broodjes. Ok, eerlijk toegegeven, ik word wakker van de wekker. Maar het eerste wat ik ruik zijn die gebakken broodjes! Aan de lange, houten tafel tref ik Jonathan. Er is teveel om te kiezen! We krijgen zelfs allebei een puntje Limburgse kersenvlaai.

Een goed ontbijt kunnen we wel gebruiken, want er staat weer een lange wandeldag op de planning. Dit nachtje bij Bed & Breakfast Puur Teuven heeft ons erg goed gedaan. Vol hernieuwde energie stappen we een witte, mistige wereld in onderweg naar het dorp Eijsden.

Meer informatie vind je op de website van B&B Puur Teuven.

Wil je, net als ons, blijven dineren. Laat dit dan even weten.
Gastvrouw Sanne maakt hoogstpersoonlijk de lekkerste gerechten voor je klaar.

Meer wandelverhalen vind je op de pagina wandelen.

De ontbijttafel
Veel lekkers bij het ontbijt