Maandoverzicht september: ik heb een boek uitgebracht!

De maand september is alweer voorbij. Tijd voor het nieuwe maandoverzicht september. Druk en gevarieerd en dat maakt mijn werk nu zo leuk! Geen dag is hetzelfde en alhoewel ik deze maand heel veel werk heb verzet, betekent dat niet dat ik alleen maar achter mijn laptopje heb gezeten.

Ik heb een boek uitgebracht!

Het kan niet anders dan mijn maandoverzicht september te beginnen met het feit dat ik deze maand mijn eerste echte boek heb uitgebracht. Mini-verhalen over Maasgouw is de titel en dit boekje is een verzameling van alle mini’s die ik in de afgelopen jaren voor de VIA Maasgouw heb geschreven. Elk verhaaltje is ongeveer 100 woorden lang en voorzien van een foto. Deze mini’s omschrijven een situatie, locatie of element in de gemeente Maasgouw. Ik blijf natuurlijk een Limburgse in hart en nieren en vind dat we de schoonheid van onze eigen omgeving niet moeten vergeten. Het boekje kost 9,95 euro en is te bestellen op J Loves Books.

Foto van Mini-verhalen over Maasgouw

Structureel werk

In dit maandoverzicht september mag mijn structurele werk niet ontbreken. Net zoals vorige maand schreef ik weer verschillende artikelen voor de VIA Limburg. En ook net zoals vorige maand sprak ik regelmatig af met Inez van INEZ Training & Consulting. We zijn nog steeds bezig met het opstellen van nieuwe trainingsprogramma’s. Daarnaast was het op haar social media al lange tijd heel rustig en zijn we weer gestart met het opstellen van een contentkalender. Dat werkt toch zo enorm fijn! Elke week bepalen we een thema en aan de hand daarvan stellen we een aantal berichten op. Aangezien ik de komende tijd wat meer ga reizen, is het belangrijk dat we zaken van te voren plannen en uitwerken.

Wandelmagazine

Omdat Wandelmagazine maar vier keer per jaar uitkomt, kijk ik altijd uit naar de nieuwe editie! Deze maand met maar liefst twee verhalen van mijn hand. In de reportage over het Zuid-Boheemse Woud in Tsjechië vertel ik over het wandelen over de nieuw geopende route van de Goldsteig. Deze is gebaseerd op een oude handelsroute waarover zout vervoerd werd. Door deze reis werd ik verliefd op het land Tsjechië! Voor de andere reportage ging ik in het Vlaamse Heuvelland op pad met een bergdichter. Aan de hand van zijn haiku’s kwam de omgeving duidelijk binnen. Een prachtig gebied en tsja, in Vlaanderen, dus ook veel lekker eten en drinken (lokale biertjes!).

Uitgestrekte landschappen in het Vlaamse Heuvelland
Picknick in het Vlaamse Heuvelland

GR5 van Hoek van Holland naar Nice

Zoals jullie in het maandoverzicht van augustus hebben kunnen lezen, heb ik inmiddels het Pieterpad voltooid. En al een hele tijd ben ik aan het nadenken over een vervolg. Uiteraard ben ik al gestart met de Eifelsteig in de Duitse Eifel, maar dit is een relatief korte route. Deze maand markeerde de start van de GR5. Deze lange-afstands-wandeling loopt van Hoek van Holland in Nederland richting Bergen op Zoom en volgt een deel van het Nederlandse Kustpad. Daarna duikt ie België in, om via het eindpunt van het Pieterpad, richting Ardennen te gaan. Vanuit daar door de Vogezen en richting het Zuiden naar het eindpunt in Nice. Dit is echt een meerjarenplan. Waarvan het begin gemaakt is met het stuk tussen Hoek van Holland en Maassluis, samen met een van mijn vaste wandelmaatjes Ingrid. En dat was direct al de moeite waard!

GR5 bij Maassluis
GR5 wandelen met Ingrid

Tourmanagement

Naast al mijn schrijfwerk verzorg ik ook het tourmanagement van de band Eric Clayton and The Nine. Deze maand gingen we naar Griekenland voor twee shows. Zoals dat vaak gaat met tours van bands ben ik dan wel in Thessaloniki geweest, maar veel meer dan de zaal, het hotel en de drie straten ertussen, heb ik niet gezien. In Athene was ik al eens eerder geweest en het dakterras van ons hotel bood uitzicht over de hele stad en de Akropolis. Dat voelde dus alsof ik hier iets meer mee van heb gekregen. Door alle hectiek en het strakke tijdsschema hebben we die nachten maar een paar uurtjes slaap gehad. Een avontuur waar ik zeker nog een mooie blog over ga schrijven!

De band aan het werk in Griekenland
Uitzicht in Athene

Plannen voor oktober

Deze maand staan er weer een aantal reizen op het programma:

* Voor Wandelmagazine ga ik naar de Azoren. We vliegen eerst naar Lissabon en hebben daar een stop-over van een nachtje, dus ik hoop ook nog wat van de stad te zien. Op het eiland Santa Maria ga ik vervolgens de Grand Route de Santa Maria wandelen. We overnachten in de shelters van Ilha a Pe. Een reis die hoog op mijn reiswensenlijstje staat!

* Daarna ga ik met mijn 87-jarige oma (en met mijn tante en haar moeder) op Rijncruise. Dit deed ik twee jaar geleden ook al eens en dat beviel ons zo goed, dat we nu op herhaling gaan.

* Ik hoop dat ik met al dat gereis tijd heb om aan mijn webshop J Loves Books te werken. Ik wil het aanbod gaan uitbreiden en ook gaan bloggen want over de meeste boeken en e-books die ik aanbied, heb ik wel wat te vertellen.

* Ondertussen werk ik zo nu en dan aan mijn Pieterpadboek met alle verhalen en enorm veel foto’s van het Pieterpad. Dankzij mijn samenwerkdagjes met Zangeres Kelly heb ik erg veel inspiratie gekregen over hoe dit boek er uit moet komen te zien!

Weten wat ik op het moment uitvoer? Volg me dan op Facebook of Instagram voor bijna-dagelijkse updates.