Maandoverzicht oktober: een van de tofste dingen ooit!

De afgelopen maand was ik ongeveer de helft op reis en de andere helft thuis aan het werk. Zo ging ik in opdracht van Wandelmagazine op persreis naar de Azoren. En direct daarna met oma op Rijncruise. Dat was geen werk, maar wel heel leuk, dus dat neem ik gewoon mee in het maandoverzicht oktober.

24 uur in Lissabon

Direct aan het begin van de maand stapte ik op het vliegtuig naar de Azoren. We maakten een tussenstop van 24 uur in Lissabon. Een te gekke stad, waar ik nog nooit eerder was. Jantien (die ik ken van Nomad Cruise) nam mij mee uit eten in een restaurantje op het terrein van LX Factory. Eerst keken we, met een cocktail in onze hand, naar de ondergaande zon om daarna te smullen van al het lekkers en even goed bij te kletsen. De volgende ochtend nam collega Jan-Erik mij mee op een supersnelle tour door de stad waarbij ik in ieder geval even wat highlights kon zien. Lissabon is zeker een stad waar ik nog eens terug kom!

Lissabon zonsondergang
Het grote plein van Lissabon

Dit is een van de tofste dingen die ik ooit heb gedaan!

Na onze mini-trip in Lissabon vlogen Jan-Erik en ik door naar het eiland Santa Maria op de Azoren. Het doel was om de Grande Route de Santa Maria te wandelen, een wandelroute van ongeveer 80 kilometer, verdeeld over vijf dagen, het hele eiland rond. Daarover lees je volgend jaar een mooie reportage in Wandelmagazine. Deze wandelroute is echt geweldig! Iedere dag bedacht ik me meerdere malen: ‘Dit is een van de tofste dingen die ik ooit heb gedaan!’ Ondanks dat ik gedurende deze persreis flinke buikgriep kreeg, stuiterde ik overdag gewoon door. We sliepen in een shelters van Ilha a Pé, luxe trekkershutten die op afgelegen plekken liggen met meestal een weids uitzicht. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

De kustlijn van Santa Maria in de Azoren
Azoren: uitzicht vanaf de Pico Alto
Aan de wandel in de Azoren

Een weekendje over de Rijn

Direct na mijn avontuur op de Azoren kon ik mijn kleine koffertje pakken om met oma, mijn tante en haar moeder op Rijncruise te gaan. Dit heb ik twee jaar geleden al eens met oma gedaan en dat was zo goed bevallen dat we besloten om nog eens te gaan. Toen schreef ik er overigens al twee blogs over. (Rijncruise 1 en Rijncruise 2)

In vier dagen tijd lieten we ons over de Rijn varen, verwennen met lekker eten en drinken, bezochten we Keulen, Andernach en Koblenz en genoten we van het najaarszonnetje. Ik verloor werkelijk ieder potje dobbelen en hartenjagen dat we speelden, tot groot vermaak van mijn reisgenoten. Kortom, ik heb me prima vermaakt!

Rijncruise Keulen
In de gondel bij Koblenz

Werk vanuit huis

Toen ik weer terug kwam van al dat reizen, vond ik het heerlijk om in mijn joggingbroek achter de laptop te kruipen. En aan de slag te gaan voor INEZ Training & Consulting. Op het moment zijn we druk met het samenstellen van haar derde e-book: Schrijven in klare taal. Net zoals haar eerdere e-books is dit nieuwe exemplaar binnenkort te koop op J Loves Books.

Naast mijn reguliere werkzaamheden heb ik nog steeds wel wat ruimte voor nieuwe klanten. Daar ging ik dan ook actief naar op zoek. Inmiddels heb ik op vijf opdrachten een offerte uitgebracht. Eentje daarvan is al bevestigd. Bij de andere vier wacht ik nog op een reactie. En ik ben enorm ongeduldig, dus ik bijt al een tijdje figuurlijk mijn nagels kaal… Duim je voor me mee?

Terugblik op het vorige maandoverzicht

De vorige maand vertelde ik je al over mijn reizen. En dat ik van plan was om met mijn webshop J Loves Books en mijn Pieterpadboek aan de slag te gaan. Uiteraard kom daar in dit maandoverzicht oktober op terug. Ik ben (vooral achter de schermen) bezig met het uitbreiden van het aanbod. Het tijdschrift De Maasgouw is inmiddels al toegevoegd. Daarnaast staat ook de eerste blog online: In de voetsporen van mijn vader met een boekje over Maasgouw waarin ik vertel hoe het uitbrengen van een boekje over Limburg ontstaan is en te maken heeft met mijn vader. Ook het Pieterpadboek kende vooruitgang deze maand in de vorm van een nieuwe blog over etappe 12 tussen Holten en Laren.

Pieterpad etappe 12 tussen Holten en Laren

Plannen voor november

Deze maand hoop ik vooral veel werk te verzetten, omdat ik nu al weet dat ik daar in december een stuk minder tijd voor ga hebben. Tussendoor ga ik met Twan nog even een weekendje naar de Moezel. Lekker even weg met z’n tweetjes. Als soort stilte voor de storm…

Want op 26 november gaat er weer een groot avontuur beginnen. Dan ga ik weer naar Athene om een paar dagen later op de cruiseboat Horizon te stappen voor Nomad Cruise X. Er staat ons een geweldige route te wachten met o.a. stops in Kreta, het Suezkanaal, Jordanië en Oman. Het eindpunt van deze cruise is Dubai!

Nomad Cruise X: de route
Nomad Cruise Horizon

Ok, het is dan inmiddels december en dit is pas het maandoverzicht oktober. Maar ik ben op het moment zo druk om alles te regelen, dat ik toch ook alvast wil vooruitblikken naar december. Want na de Nomad Cruise wil ik een paar dagen in Dubai doorbrengen en me onderdompelen in alle pracht en praal. Vervolgens hoop ik dat ik door kan reizen naar Muscat in Oman voor een persreis. Dus duim nog maar eens dat dit geregeld kan worden! En daarna vlieg ik door naar Wenen. Een aantal van de mannen van Eric Clayton and The Nine zijn daar namelijk voor studio-opnames van hun nieuwe album. En ik heb Twan dan al lang genoeg moeten missen, dus heb besloten hem daar op te zoeken.

Weten wat ik op het moment uitvoer? Volg me dan op Facebook of Instagram voor bijna-dagelijkse updates.