Maandoverzicht januari 2020: een pas op de plaats

Vinden jullie het ook zo snel gaan? Ik wel! Ineens zitten we in een nieuw jaar en is de eerste maand alweer voorbij. En voor mij begon dit jaar anders dan anders. Waar ik in de vorige maandoverzichten praat over reizen en belevenissen op plekken anders dan thuis, was ik deze maand vooral veel thuis. En toch blijft er genoeg over om te vertellen in het maandoverzicht januari 2020.

Home is where the heart is

Na de reizen in december (o.a. naar Oman en Wenen, je leest het in het maandoverzicht december) had ik enorm de behoefte om thuis te zijn. Veel reizen maakt moe en daarbij had Twan, terwijl ik ergens op de oceaan dobberde, afscheid moeten nemen van onze lieve kater D’Alí. Dus ineens was het veel stiller toen ik thuis kwam. Ook is de kersttijd een periode waarin ik mijn vader nog een beetje meer mis dan normaal. Kortom, het was duidelijk tijd om even thuis tot rust te komen en alles te verwerken.

Kater D'Alí

Zakelijk gezien is de titel ‘een pas op de plaats’ ook van toepassing. Zoals de meeste ondernemers zette ik deze maand mijn doelen voor het nieuwe jaar op papier. De eerste keer dat ik dit deed. Ik had het gevoel dat ik vorig jaar maar wat gedaan heb. Wat op mijn pad kwam, dat nam ik aan en zonder enig beleid of strategie was ik aan het werk. Dat moet dit jaar veranderen! En ik kan vertellen dat het al veranderd is. Ik heb heel duidelijk en concreet voor ogen wat ik dit jaar wil bereiken.

J Loves to Travel

Zo lang als ik reisjournalist ben, heb ik de droom om in bepaalde tijdschriften en kranten te staan met een publicatie. Maar zoiets bereik je natuurlijk nooit als je er geen actie op onderneemt. Daarom ben ik dit jaar gestart met het pitchen van mijn ideeën voor artikelen bij verschillende media. Ik heb nog enorm veel materiaal liggen om mooie artikelen van te maken. Pitchen betekent dat ik in een kort stukje tekst een indruk geef van waar ik een artikel over wil schrijven. Een soort voorstel van ongeveer 100 woorden. Mijn concrete doel voor 2020 is een reportage per maand. Dit zijn dus twaalf reportages bij verschillende media.

En ik heb nog een extra doel: het uitbrengen van het Pieterpadboek.

Pieterpad etappe 21

J Loves to Write

In de maand januari heb ik heel J Loves to Write op de schop gegooid. Ik realiseerde me dat veel mensen geen idee hebben wat ik doe en waar ze mij voor kunnen inzetten. Om dat duidelijk te krijgen, heb ik geen lange lijsten met mogelijke werkzaamheden meer op mijn website. Maar heb ik alles gebundeld in tekstpakketten. Op dit moment heb ik vier verschillende tekstpakketten voor trainers en coaches en drie tekstpakketten voor de muziekwereld. Met deze pakketten is direct duidelijk wat ik voor je kan betekenen en wat dat dan gaat kosten.

Met de komst van die tekstpakketten, moest mijn website ook aangepast worden. Daar is nog steeds behoorlijk wat werk aan de winkel, maar de basis staat en alles werkt, dus hiermee kan ik nu even vooruit. Om deze nieuwe tekstpakketten wat bekendheid te geven, heb ik een nieuw Instagram-account opgericht. Je vindt me onder de naam judithvanbilsen. Daar geef ik schrijftips, vertel ik over wat ik allemaal doe op het gebied van teksten schrijven en geef ik je ook een inkijkje in mijn leven. En wist je dat ik een gratis scan doe? Voor mensen die even een stuk tekst snel willen laten controleren.

GRATIS SCAN

J Loves Books

Misschien wist je dit niet eens, maar ik heb al meer dan een jaar een webshop. Op J Loves Books verkocht ik wat e-books waar ik zelf aan meegeschreven heb en wat tweedehands boeken. Maar nooit stopte ik er echt energie in om van J Loves Books een waardige, interessante webshop te maken. Ik besloot begin januari dat er twee mogelijkheden waren: stoppen of de leukste online boekenwinkel van Limburg opzetten. En ik koos voor het laatste! Een goede webshop heeft natuurlijk meer dan vijf producten en ik startte met het plaatsen van oproepjes.

De leukste online boekenwinkel van Limburg!

Ik ben helemaal overdonderd door alle reacties op mijn oproepjes! Limburgse auteurs meldden zich in grote getale, nog steeds trouwens. En ook mensen met stapels tweedehands boeken met een link met Limburg. En omdat ik niet alles tegelijk kan doen, probeer ik iedere week een aantal boeken toe te voegen aan de webshop. Ik focus op Limburg omdat ik het idee heb dat veel mensen niet weten hoeveel schrijftalent er in onze provincie woont. Sinds mijn oproepje moet ik bekennen dat ik dat zelf ook niet wist en zoveel leuke nieuwe boeken heb ontdekt.

Stapel boeken Joyce Spijker

Plannen voor februari

In het maandoverzicht januari 2020 kijk ik natuurlijk ook vooruit naar de maand februari. En net zoals in het vorige maandoverzicht kan ik daar heel kort over zijn. Ik heb de komende maand geen reizen gepland. Ik ga verder aan de slag met de doelen die ik hierboven al noemde. Er is genoeg werk te verzetten en ik heb nu echt het gevoel dat ik grote stappen maak in de professionalisering van J Loves to Travel, J Loves to Write en J Loves Books.

Weten wat ik op het moment uitvoer? Volg me dan op Facebook of Instagram voor bijna-dagelijkse updates.

Facebook J Loves to Travel

Instagram J Loves to Travel

Facebook J Loves to Write

Instragram J Loves to Write

Facebook J Loves Books

Instagram J Loves Books