Een jaar lang J Loves to Travel

Het eerste volledige jaar J Loves to Travel en J Loves to Write is bijna voorbij en dat is wel iets om op terug te kijken. Begin 2017 werkte ik nog in loondienst en was ik nog niet fulltime bezig met schrijven. Mijn reis- en schrijfjaar begon dan ook met een weekendje weg naar het Sauerland met vriendinnen. De weergoden waren ons gunstig gezind en trakteerden ons op een flinke laag sneeuw. Tussen het sleeën en wandelen door, ontdekten we dat het Sauerland meer is dan de vooroordelen waar het om bekend staat. http://jlovestotravel.com/cliches-in-sauerland/

In het Sauerland

In het Sauerland

Eerste persreis

Via de cursus Reisjournalistiek die ik volgde aan de School voor Reisjournalistiek (https://schoolvoorreisjournalistiek.nl) kwam ik in contact met een oud-collega die nu al jaren een ervaren reisschrijver is, namelijk Jonathan Vandevoorde. Dankzij hem beleefde ik in februari mijn eerste persreis in Oostenrijk. Daar deden we verslag van een culinaire wandelvakantie en plaatste ik iedere avond een blog op mijn website. Wat een te gekke en vooral ook leerzame ervaring!
Jonathan is naast schrijver ook een geweldige fotograaf en in bezit van een drone, dus dat leverde ook prachtig beeldmateriaal op. Kijk zeker eens op zijn website http://eenbergwerk.nl.
http://jlovestotravel.com/hotel-post-bezau-niet-zo-alledaags/

Jonathan Vandevoorde aan het werk in Oostenrijk

Jonathan Vandevoorde aan het werk in Oostenrijk

Kadettjes

In de maand maart mag onze Opel Kadett weer de garage uit en hebben dat gevierd met een weekendje Veluwe. We sliepen in een bed & breakfast midden in de natuur en daarover schreef ik een reisartikel in vijf mini’s. http://jlovestotravel.com/veluwe-vijf-minis/
Diezelfde maand nog stond het volgende oldtimertripje op het programma. Een weekend Monschau met de Opel Kadett C Club Nederland. Aangezien ik sinds dit jaar ook voor iedere editie van het clubblad een reisverhaal schrijf, deed ik van dit weekend natuurlijk ook verslag. Een prachtige omgeving, gezellige stadjes en veel Heino omschrijven dit weekend. http://jlovestotravel.com/panne-mosterd-en-heino-eifel/

Fietsen op de Veluwe

Fietsen op de Veluwe


Lente in de Eifel

Lente in de Eifel


In de Eifel

In de Eifel


 

Eilanden

Eind april maakten we een tripje naar Texel. Buiten het drukke toeristische seizoen is dit eiland nog steeds een bezoekje waard en we sliepen in een Amerikaanse airstreamer. http://jlovestotravel.com/typisch-toeristisch-texel/
Deze periode was erg bijzonder, aangezien ik me op 1 mei bij de Kamer van Koophandel inschreef en vanaf die dag mijn eigen bedrijf een feit is. In mei vierden we een week vakantie op het Canarische Eiland Lanzarote. Met onze huurauto’s toerden we het hele eiland over en ontdekten de invloed van kunstenaar Cesar Manrique. http://jlovestotravel.com/lanzarote-zoon-kunstenaar/

In de airstreamer op Texel

In de airstreamer op Texel


Het strand van Texel

Het strand van Texel


Uitzicht over La Graciosa vanuit Lanzarote

Uitzicht over La Graciosa vanuit Lanzarote


De kust van Lanzarote

De kust van Lanzarote


 

Afstuderen

De zomermaanden betekenen voor de meeste mensen vakantie, maar aangezien ik mijn ontslag had ingediend en nog tot oktober in loondienst zou werken, hebben we besloten om deze maanden door te werken. Ondertussen was ik druk bezig met de eindopdracht voor de School voor Reisjournalistiek. Daarvoor maakte ik een Cuypers-fietstocht door Roermond en omliggende dorpen en bezocht ik de grotten en de Romeinse Katakomben in Valkenburg. Uiteindelijk studeerde ik af met een mooie zeven. http://jlovestotravel.com/cuypers-bouwmeester-limburg/

In overleg met de gids over Cuypers in St. Odilienberg

In overleg met de gids over Cuypers in St. Odilienberg

Duitsland en Denemarken

Eind augustus trokken we met een aantal Kadettjes via Hamburg naar Denemarken om een meeting met andere Kadettjes te bezoeken. Ondertussen ontdekten we de buitenwijk Blankenese en reden door naar Silkeborg. Hierover schreef ik een reisverhaal bestaande uit verschillende mini’s. http://jlovestotravel.com/roadtrippen-naar-denemarken/
Op 1 oktober was het dan zover en begon mijn fulltime leven als schrijver. Een leven dat direct startte met een paar dagen Sauerland. Over uitzichten, een gigantisch kasteel en de oorsprong van een rivier schreef ik een reisverhaal: http://jlovestotravel.com/even-sauerland/

Roadtrippen in Denemarken

Roadtrippen in Denemarken


Aan de kade van de Elbe in Blankenese, Hamburg.

Aan de kade van de Elbe in Blankenese, Hamburg.


Uitzicht over het Sauerland

Uitzicht over het Sauerland


In het Sauerland

In het Sauerland

Pieterpad en op Rijncruise

In diezelfde maand startte ik met het Pieterpadproject en liep de eerste etappe in Gelderland. Wat is Nederland toch mooi en je hoeft helemaal niet ver te reizen om al dat moois te ervaren. Na het wandelen van vijf etappes kan ik alleen maar zeggen: ‘Wat een enorm goede beslissing om dit te gaan doen!’ Daarom heb ik een aparte pagina gemaakt op mijn website om alle reisverhalen hierover te bundelen: http://jlovestotravel.com/pieterpad/
Ook in oktober maakte ik met mijn oma een Rijncruise. Bijzonder om met haar op vakantie te gaan. En de Rijncruise bleek een verrassend leuke manier om in korte tijd veel te zien. Zo bezochten we Koblenz, Keulen, Boppard, Andernach en Königswinter in een paar dagen tijd, terwijl we ondertussen in de watten gelegd werden op de boot. http://jlovestotravel.com/rijncruise-is-iedereen-deel-2/

Aan de start van het Pieterpad in Pieterburen

Aan de start van het Pieterpad in Pieterburen


In Groningen aan de wandel

In Groningen aan de wandel


Mooie panden aan de Pieterpadroute in Gelderland

Mooie panden aan de Pieterpadroute in Gelderland


Met een voetpontje naar de overkant in Gelderland

Met een voetpontje naar de overkant in Gelderland


Op de Rijncruise

Op de Rijncruise


Grote hoogtes tijdens de Rijncruise

Grote hoogtes tijdens de Rijncruise

Schrijven, schrijven, schrijven…

Vanaf de maand november worden mijn mini’s in de VIA Leudal gepubliceerd en daar ben ik enorm trots op! Enorm dankbaar ben ik ook aan mijn oude werkgever ISA Diensten Groep http://www.mijnisa.nl/ aangezien zij mij nog regelmatig van schrijfopdrachten voorzien. En een enorm knuffel van dankbaarheid gaat naar Inez van INEZ Training en Consulting. http://www.inez-tc.nl Ik ben enorm enthousiast over de projecten die wij samen op touw zetten en vind het heerlijk om te schrijven voor jou! November was nogal een zakelijke maand, want in Utrecht bezocht ik voor het eerst een media-event, de TravelPressentation. Een dag waarvan ik veel heb geleerd en waar ik waarschijnlijk twee reizen heb kunnen regelen!
 
In deze laatste maand van het jaar was er geen tijd voor tripjes, maar wel voor het regelen van veel tripjes en natuurlijk schrijfwerk voor het komende jaar. En er staat al heel wat op de planning! Ook ben ik met drie medecursisten van de School voor Reisjournalistiek druk met het samenstellen van een nieuwe Reisblog Top 100. Een erg leuk karwei waarbij ik een hele berg nieuwe, leuke reisblogs heb ontdekt.
 

Kortom…

Samengevat ben ik enorm trots en blij met de beslissingen die ik heb gemaakt. Het loont om je hart te volgen! Ik heb de afgelopen maanden verschillende succesvolle mensen horen zeggen dat talent handig is, maar dat hard werken bepaalt of je iets bereikt of niet. Dat heb ik in mijn oren geknoopt. Mijn eerste drie maanden als fulltime zelfstandige hebben die stelling ook bewezen. En het is enorm fijn als je mensen om je heen hebt die je iets gunnen. En mensen die snappen dat je van elkaar kan leren. Dankjewel aan al die lieve mensen om mij heen!