De voordelen van de georganiseerde wandelreis

Op het gebied van wandelreizen is er een hoop te kiezen. Veel wandelaars weten vaak niet waar ze moeten beginnen met het samenstellen van hun vakantie. Welke route is mooi? Waar kan ik dan overnachten? Maar hoe zwaar is de route dan? Hoe regel ik mijn eten en drinken? Al met al een hoop werk.

Wie een georganiseerde wandelreis boekt, hoeft dat uitzoekwerk niet meer zelf te doen. Voor wandelaars die niets in een groepsreis zien, is er de georganiseerde individuele wandelreis. Ideaal, want alles is al geregeld en je hoeft niets zelf uit te zoeken. En je gaat alleen of met je eigen gezin of vrienden op pad.

Eigen-wijze Reizen is zo’n reisorganisatie die gespecialiseerd is in individuele wandel- en fietsvakanties.

Wat je kunt verwachten?

  • Individuele tochten met menselijke aandacht;
  • Persoonlijk uitgezocht door onze tochtverkenners;
  • Geheel naar uw wens dankzij onze persoonlijke aanpak.

De voordelen van een georganiseerde wandelreis

Georganiseerde reizen hebben een groot aantal voordelen ten opzichte van wanneer je zelf een reis samenstelt. Zoals al aangegeven, scheelt een hoop zoekwerk.
Maar er zijn verschillende andere voordelen waar je misschien niet zo over nadenkt als je aan de slag gaat om je vakantie samen te stellen.

  • Je maakt gebruik van een garantiefonds;
  • Bij calamiteiten is er een organisatie die je kan helpen;
  • Je weet zeker dat je op fijne locaties overnacht;
  • Bagagevervoer is vaak geregeld.

Je maakt gebruik van een garantiefonds

Dit voordeel van een georganiseerde reis is bij heel veel mensen totaal onbekend. Elke reisorganisatie in Nederland is wettelijk verplicht om aangesloten te zijn bij een garantiefonds. Je kunt dit garantiefonds zien als een soort verzekering. Maar dan voor jou als reiziger. Wanneer jij namelijk een georganiseerde reis boekt, betaal je vaak het complete bedrag of doe je een aanbetaling. Mocht in de tussentijd de reisorganisatie failliet gaan of om een andere reden de reis uiteindelijk niet doorgaan en de reisorganisatie jouw betaalde geld niet terug kunnen betalen, dan doet het garantiefonds dat.

Tijdens corona zijn er een hoop reisorganisaties die hiervoor hebben moeten terugvallen op het garantiefonds. En maar goed ook, want daardoor kregen honderden reizigers hun reeds betaalde geld weer terug. Dit garantiefonds geldt alleen voor reisorganisaties en niet voor bijvoorbeeld platforms waar je alleen verblijf boekt, zoals Booking. Wanneer je dus alle elementen van je wandelreis zelf rechtstreeks boekt, heb je niets om op terug te vallen als deze reis niet kan doorgaan en jij je geld niet terugkrijgt.

Controleer wel altijd of de reisorganisatie waar jij je georganiseerde wandelreis boekt, lid is van een garantiefonds. Want ondanks dat dit wettelijk verplicht is, houden lang niet alle organisaties zich hieraan. En als het dan misgaat, zit jij met de gebakken peren!

Je kunt op de homepage van de reisorganisatie altijd zien of deze lid is van een garantiefonds. Staat er niets vermeld op de homepage, dan is er geen garantiefonds geregeld.

GGTO garantiefonds

Bij calamiteiten is er een organisatie die je kan helpen

Wanneer er iets gebeurt onderweg en je hebt een georganiseerde wandelreis geboekt, dan kun je meestal op hulp rekenen. De reisorganisatie is meestal bekend in het gebied en weet ook bij wie je moet zijn. Vaak nemen zij de communicatie op zich. Stel, je verstuikt je enkel en je wil een arts hier even naar laten kijken. De reisorganisatie kan hierbij ondersteunen door je te helpen met het contact en eventueel ook met het vervoer. En bijvoorbeeld door de overnachtingslocaties te informeren dat je er niet meer aankomt en een alternatief op te stellen.

Je weet zeker dat je op fijne locaties overnacht

Een ander voordeel van een georganiseerde wandelreis is zekerheid. Bijvoorbeeld de zekerheid dat je op fijne plekken overnacht. Bij een georganiseerde wandelreis kun je ervan uitgaan dat de organisatie de overnachtingsplekken heeft getest. Je weet dat je niet op een plek komt waar de schimmel tegen de muren plakt. En dat het hotel of het appartement waar je slaapt ook werkelijk bestaat. Vorig jaar hoorde ik het verhaal van een kennis dat ze laat in de avond aankwamen bij hun zelf geboekte appartement ergens in Frankrijk. Bleek er op die plek helemaal geen woning te bestaan. Daar sta je dan… in het donker, in het buitenland. Bij een georganiseerde wandelreis weet je in ieder geval zeker dat je op de overnachtingslocatie wordt verwacht!

Bagagevervoer is vaak geregeld

Niks zo vervelend als met die zware tas slepen. Of misschien vind je het juist wel lekker als je wat extra spulletjes mee kunt nemen voor onderweg. Een groot voordeel van georganiseerde wandelreizen is dat meestal het bagagevervoer is geregeld. Jij kunt lekker met een dagrugzak op pad. Als het regent, zijn je spulletjes zeker droog. En stel, je doet een wijnwandelreis en wil wat extra flesjes voor thuis meenemen… dan hoef je daar onderweg ook niet mee te slepen. Kortom, je hebt ruimte voor souvenirs zonder dat je die elke dag op je rug hoeft mee te dragen. Ja, het is een beetje luxe, maar wel een fijne luxe, dat bagagevervoer!

Algemene informatie

Meer weten over het boeken van georganiseerde individuele wandelvakanties?
Eigen-wijze Reizen heeft een breed aanbod van unieke wandelreizen door heel Europa.

Op de speciale wandelen-pagina vind je heel veel inspiratie op het gebied van wandelen.

Eigen-wijze reizen
ReizenReizen