Jebel Akhdar

Bergavontuur, dunebashing en waterpret in Oman

“Tablet?!” Het is meer uitroep dan een vraag. Ik sta bij de grensovergang tussen Dubai en Oman en een nors kijkende militair controleert mijn koffer dat open op de tafel tussen ons ligt. Ik knik en zeg “In my handluggage” terwijl ik naar mijn handtas wijs. De militair zet zijn zoektocht door mijn koffer verder in het beperkte licht van de buitenlampen op dit terrein. We staan buiten in het vrijwel donker en zojuist heeft een hond onze bagage al helemaal besnuffeld. Wanneer mijn koffer en inhoud goedgekeurd is, haal ik mijn iPad te voorschijn uit de handtas…

Lees verder op Mountainreporters.com.

Dorpje in bergen
Onze gids met een dadel
Bergen en oase

Hij rijdt steil een duin omhoog, de motor brult. Dan weer schuin over een helling, ik gil het uit als ik meen dat we omkiepen, maar dit niet zo blijkt te zijn. Het zand vliegt over de zijkant van de auto heen en we hangen helemaal scheef. Ook bergaf bezorgt ons kriebels in de buik. Volle vaart raast de 4×4 recht naar onderen. Ondertussen genieten we niet alleen van de actie maar ook van de prachtige uitzichten als we even halt houden bovenop een duin. Voor ons strekt een gebold landschap in goud uit. Als we uitstappen roept Munheer dat we onze schoenen maar in de auto moeten laten, die raken we anders toch kwijt! Het zand is precies zo zacht als het uitziet. Het streelt werkelijk onze voeten.

Het hele reisverhaal lees je op Mountainreporters.com.

Deze reis is mogelijk gemaakt door Khimji’s House of Travel.

Eerder schreef ik al voor Mountainreporters:
Waterrijk Wallonië ontdekt
Off Track: door de natuur van de Groningse wildernis
e-Mountainbiken bij Les Deux Alpes en Alpe d’Huez in Oisans

Sabrina in de woestijn
Dunebashing
Munheer en de jeep