Overnachten in Limburg: Hotel Venlo Maashof

Regelmatig deel ik Limburgse tips met je. Deze keer is dat Hotel Maashof in Venlo. Aangezien het Pieterpad door de omgeving loopt en het Nationaal Park Maasduinen ook om de hoek ligt, een perfecte plek voor wandelaars om te overnachten in Venlo.

In de natuur

We rijden de A73 af en na een rotonde rijden we het terrein van Hotel Venlo Maashof op. Wat direct opvalt is dat dit hotel een laag gebouw is. Geen tig verdiepingen en de voorgevel oogt gemoedelijk. Als we voorbij de receptie lopen, kijken we direct uit over een groot terras en een aantal vijvers. Hier blijk je te kunnen vissen naar forel. De hotelkamers kijken uit over de vijvers en dit geeft je het gevoel dat je je midden in de natuur bevindt.

Niet alleen voor een overnachting ga je naar Maashof. Voor een goede kop koffie met een stuk echte Limburgse vlaai ben je hier ook op de juiste plek. Wij kozen voor een lunch in de serre, met uitzicht op de vijvers.

Lunchen bij hotel Venlo
In de serre van Maashof
Een kopje koffie bij Maashof

Wandelgebied

Je zou het misschien niet verwachten, maar de omgeving van Venlo is prachtig wandelgebied. Er liggen verschillende natuurgebieden en een Nationaal Park in de directe omgeving. En het Pieterpad loopt ook door de regio. Wij wandelden deze lange-afstandsroute en genoten vooral van de rust onderweg. Weilanden, stukken bos en nergens is het water ver weg. Vlak voor we de stad binnen wandelen, gaat de route dwars door het veld. Overal staan runderen en koeien en we moesten een flinke omweg nemen om niet te dicht bij te komen. We willen deze beesten niet storen. Ondertussen zien we in de verte aan de horizon steeds meer van de stad Venlo verschijnen.

Ga je met kinderen op pad, dan is het Smokkelpad in Velden een aanrader.
Marko Barendregt van Bestemming Buitenlucht ging met zijn kinderen aan de wandel en testte deze tocht inclusief spannende hindernissen en quiz: Smokkelpad Velden: wandelen met kids in Noord-Limburg.

Paarden in de wei
Het veer tussen Velden en Grubbenvorst
Pieterpad langs het water

De stad zelf heeft de laatste jaren een flinke renovatie ondergaan. Het is nu gezellig winkelgebied geworden met een aantal leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Regelmatig zijn er te gekke concerten in het poppodium Grenswerk en ook theaterzaal De Maaspoort heeft een vol en interessant programma. Het Limburgs Museum is misschien wel het leukste museum van Limburg! Zo hebben ze altijd wel een tentoonstelling (meestal heel interactief) die gericht is op kinderen. Kortom, genoeg te beleven in de stad!

Venlo komt in zicht

Algemene informatie over Hotel Venlo Maashof

Hotel Venlo ligt vlakbij de A73 en de A67 aan de rand van het dorp Boekend.
Het centrum van Venlo ligt op 10 minuten afstand.
Als je de drukte van het stadscentrum wilt ontwijken maar toch wil overnachten in Venlo, dan zit je hier goed.
Naast tweepersoonskamers bieden ze ook familiekamers. Handig als je met het hele gezin komt!

Wandelen
Vanuit het hotel starten een aantal wandelroutes.
* De Kraijelheideroute Boekend:
Deze route is 10 kilometer lang en loopt door natuurgebied De Greune Lông (dit is dialect voor De Groene Long).

* De Koelbroekroute Boekend.
Deze route is 5 kilometer lang en loopt door ‘het Koelbroek’. Dit natuurgebied is een oude arm van de Maas die nu verveend is.

Andere activiteiten
Naast wandelen zijn er nog verschillende andere activiteiten die je vanuit Hotel Venlo kunt doen. Zo huur je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een:

  • e-chopper;
  • e-kickbike;
  • e-scooter;
  • segway;
  • fiets.

Of doe je een GPS speurtocht.

Op dit moment wordt er druk gebouwd aan nieuwe hotelkamers en een sauna- en wellnessruimte. We verheugen ons nu al om na een flinke wandeling heerlijk te ontspannen in de sauna!

Dit artikel is gesponsord.

Een boot op de Maas