Voor het clubblad van de Opel Kadett C Club Nederland schrijf ik regelmatig een artikel over reizen, waarbij natuurlijk de Opel Kadett C centraal staat. Deze artikelen zijn hier ook terug te lezen (na publicatie).

Op stap met de Kadett

Eigenaresse zijn van een Kadett C en schrijfster van reisverhalen, dat is een combinatie die uitermate geschikt is voor ons clubblad. Daarom vanaf nu, op deze plek, reisverhalen over en reistips met de Kadett.

Het belooft een mooi Kadett-reisjaar te worden, met een weekendje weg naar de Eifel, een trip naar Denemarken eind augustus en natuurlijk meerdere Kadett-meetings door het land, maar ook over de grens. In dit stukje alvast een tip voor als je buiten deze clubactiviteiten met de Kadett op pad wilt.
Een goede website om mooie autoroutes te vinden is www.reisroutes.be. Deze Belgische site is gratis en heeft een groot aanbod aan auto-, fiets- en wandelroutes door heel Europa. Veel autoroutes zijn meerdaagse reizen, waardoor het ook handig is om een gedeelte te rijden. De routes worden vaak gecombineerd met korte wandelingen, uitzichtpunten, musea of andere bezienswaardige plekken. Dit maakt je toertocht tot een compleet dagje uit!

Zo wordt in de route door de Eifel genoemd waar je de grotten bezoekt, waar je een wandeling maakt over de rand van een oude vulkaan en waar je een bezoek brengt aan een Wildpark met enorme vogels en witte wolven. Wil je wat verder weg, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een route door het Schwarzwald in Zuid-Duitsland. Hier wordt mooie natuur samengebracht met lekkernijen als Schwarzwalder Torte en honderden smaakjes schnaps en met een bezoekje aan een van de grote meren in het gebied.
Een route in de Ardennen vertelt je waar je mooie plaatjes kunt schieten van je Kadett met op de achtergrond de kantelen van een Middeleeuws kasteel.
‘Om naar kasteel Reinhardstein te rijden, zal je pas verkeersborden zien vanaf het centrum van Ovifat. Als je dus in Robertville bent, ga je richting Ovifat en daar is het dan oppassen geblazen. Een smalle weg brengt je tot op parking 1 van het kasteel. Bij droog weer kan je vanop die parking ook nog wat verder rijden tot parking 2. Maar die parking is een grasveld en bij drassig weer zeker niet bruikbaar. Vanaf parking 1 is het ongeveer 10 minuten stappen tot bij het kasteel.’

Met een beetje fantasie hoor je hoe de gids de routes aan je voorleest met een flink Belgisch accent. De routes zijn zodanig duidelijk dat met een beetje zoeken alles wel te vinden is. Ze gaan alleen over verharde wegen, dus ze zijn met iedere Kadett te doen. Er wordt gebruik gemaakt van coordinaten en woordelijke omschrijvingen. Parkeerplaatsen worden aangegeven, zoals al uit bovenstaand voorbeeld blijkt, en andere nuttige informatie zoals openingstijden en eventueel entreegeld worden ook vermeld. Daarnaast staat er informatie over de bezienswaardigheden, waardoor een echte reisgids niet eens meer nodig is! Onderweg kan de bijrijder deze korte stukjes met info voorlezen en zo weet je snel en makkelijk meer over de regio waar je rijdt.

Veel reisplezier gewenst met de Kadett!

 

De reisgidsen van reisroutes.be bestel je hier: