Om te wandelen en te skiën: winterkleding van Protest

De winter komt eraan. En aangezien ik al jaren met dezelfde ski-jas/winterjas doe, wordt het eens tijd voor een nieuw exemplaar. Ik neem je mee in de keuze voor een jas uit de nieuwe herfst/wintercollectie van Protest. Helaas is het nog niet mogelijk om deze ski-jas op de latten te testen. Maar uiteraard kan ik wel alvast aan de wandel in de Nederlandse condities. Overigens is het moeilijk kiezen aangezien Protest een berg aan leuke jassen online heeft staan!

Veel keuze in stijl

Als er één ding is dat opvalt aan de wintercollectie van Protest, dan is het de veelheid aan stijlen. Zowel bij de dames als bij de heren zijn er veel jassen met gekleurde blokken en is er een model in houthakkersmotief. Dan is er bij de dames aandacht voor de luipaardprint en wat pastelkleuren. En ook het kettingmotief komt voor. Bij de heren is er een soort wit-bruine legerprint.
Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet zo’n fan ben van uitbundige prints en motieven in mijn kleding. En toch is het moeilijk kiezen in de shop. Persoonlijk ben ik erg fan van de kleding met de blokken in kleuren.

Protest_FW2021_Women_29

Veeleisend

Naast mijn smaak, heb ik eisenlijstje waaraan de jas moet voldoen. Het moet een echte ski-jas zijn. Protest heeft overigens erg leuke winterjassen in hun collectie. Mijn keuze ging echter naar een echte ski-jas. Daarnaast moet deze jas iets hebben om mijn kin te beschermen. Bij mijn oude jas had ik namelijk altijd een schaafplek op mijn kin na een dagje skiën. Dat kwam omdat de rits tegen de huid schuurde. Een andere eis is waterdichtheid. Want ik wil deze jas ook gebruiken om te wandelen en deze moet dus bestand zijn tegen een goede regenbui. Uiteraard moet er een zakje voor de liftpas zijn. En het liefst ventilatieritsen waarmee ik wat frisse lucht binnen kan laten.

Protest_FW2021_Women_27
Ski-jas Kelis van Protest

Na eindeloos scrollen door alle dames ski-jassen heb ik uiteindelijk gekozen voor de Protest Kelis Ski-jas. In de kleur ‘swamped’, dat staat voor heel donkergroen. Ik heb heel lang getwijfeld want Protest heeft ook een aantal anoraks in de collectie. Dit zijn jassen, maar ze zien uit als een trui. De lichtpaarse versie (zie foto hierboven) vond ik ook erg mooi. De reden voor de keuze van de jas, is dat ik de jas ook voor lange wandelingen wil gebruiken en dan is het niet handig om een trui aan en uit te moeten trekken.

Kortingscode van Protest voor jou

Ik ontdekte dat Protest een Nederlands merk is. Wist ik niet! Het is opgericht door een groepje snowboarders. En ze hebben oog voor duurzaamheid. Want met deze nieuwe wintercollectie lanceren ze de PVRE Green-serie. Dat wil zeggen dat de kleding in deze categorie is gemaakt van gerecyclede stoffen.

Wil jij nu ook iets bestellen bij Protest? Met de code jlovestotravel10 krijg jij 10% korting op jouw bestelling in de webshop van Protest. Het maakt niet uit of je items uit de nieuwe wintercollectie komen of dat je een bikini bestelt. Overigens is de kortingscode ook geldig op de herenkleding. Van hoodies tot ski-jassen, van pullies tot ski-broeken. Wist je dat Protest ook een complete collectie aan kinderkleding heeft? De kortingscode geldt op alle items in de webshop.

Deze blog is gesponsord.
Promo-foto’s zijn van Protest.
Eigen foto’s door Twan Bakker.

Dames ski-jas van Protest