Maandoverzicht augustus: Werken als anderen vakantie hebben

Geïnspireerd door Marijn Driesen in combinatie met vragen en opmerkingen van jullie, mensen om mij heen, heb ik besloten om ook een maandoverzicht te gaan maken. Als zelfs mijn eigen moeder niet meer kan volgen wat ik doe en wanneer ik wel of niet of reis ben… 😉 Het maandoverzicht augustus is direct ook een bijzondere, want bijna iedereen in mijn omgeving heeft vakantie. Terwijl ik juist enorm hard en veel gewerkt heb!

Wandeldoelen behalen

Dat de meeste mensen in augustus juist vakantie hebben, maakte het wel handig om veel wandelafspraken te maken. Het eindpunt van het Pieterpad kwam in zicht. Eerst liep ik tussen Swalmen en Montfort met Renee en Susan. Daarna met Ria tussen Venlo en Swalmen. En toen was het tijd voor de grandioze afsluiting: de laatste etappe van het Pieterpad tussen Strabeek en Maastricht. Samen met Bart, Irma en Geert behaalde ik de eindstreep! Wel een gek gevoel, om nu klaar te zijn met deze route. En ik kan alleen maar zeggen dat iedere kilometer dubbel en dik de moeite waard is. Het is dan ook niet voor niets dat ik een Pieterpadboek met mijn verhalen en foto’s ga samenstellen.

Het einde van het Pieterpad

Ondertussen ben ik een tijd geleden al aan een nieuwe route begonnen: de Eifelsteig. Daarbij pas ik hetzelfde principe toe als bij het Pieterpad. Ik loop de etappes door elkaar en het liefst iedere etappe (of iedere twee etappes) met ander gezelschap. Samen met oud-ECI-collega Meriam liep ik in twee dagen tijd een stuk van etappe 4 (van Vogelsang naar Gemünd), etappe 5 (van Gemünd naar Kloster Steinfeld) en etappe 6 (van Kloster Steinfeld naar Blankenheim). Uiteindelijk hadden we meer dan 50 kilometer in de benen en liep alles uit op een groot avontuur waar we enorm van genoten hebben! Uiteraard ga ik hier nog een verhaal over schrijven.

De Eifelsteig wandelen

Lokaal nieuws voor VIA Limburg

Mijn artikelen voor de VIA Limburg mogen niet ontbreken in het maandoverzicht augustus. De maand startte met het Limburg Festival waarvan ik een fotoreportage samenstelde. De ene theatervoorstelling was nog indrukwekkender en mooier dan de andere.

Daarnaast schreef ik een hele berg artikelen over ondernemers in de regio voor de zomerserie van deze krant. Van een forellenvijver tot een bed & breakfast, van een horecaboerderij tot e-gamehal, van duiklocatie tot siertuinen, ik kwam op heel wat bijzondere plekken terecht. Erg leuk om dit soort artikelen te mogen maken!

Een lokaal artikel in de VIA Limburg

Trainingsprogramma’s opstellen

In de maand augustus heb ik niet gereisd en veel tijd achter de laptop doorgebracht. Dat vind ik trouwens helemaal niet erg. Samen met Inez van INEZ Training & Consulting ben ik bezig met het opstellen van nieuwe trainingsprogramma’s. Iedere week werken we minstens een dag samen om deze trainingen tot op de punt uit te werken. Erg leuk en enorm leerzaam voor mij. Inez is al sinds de brugklas een goede vriendin van mij en ik vind het heel bijzonder dat we op deze manier zo fijn kunnen samenwerken.

Aan het werk met Inez

Flowsessie voor ondernemers

De maand augustus was ook een maand van nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Ik ben bezig met het boekje ‘Miniverhalen over Maasgouw’ en het boek ‘Over het Pieterpad’. Een boek samenstellen is compleet nieuw voor mij en dus erg spannend. Omdat ik ook qua balans in mijn werk nog wat zoekende ben, heb ik een flowsessie geboekt bij Lucia de Boer. Ik ken Lucia van de Nomad Cruise en was heel nieuwsgierig naar wat zij voor mij kon betekenen in zo’n sessie van nog geen uur lang. Doordat zij de juiste vragen stelt, kwamen we al snel achter wat mijn krachten zijn. Toen ik de sessie even had laten bezinken, werd mij eigenlijk al snel duidelijk waar ik me op kan richten en een betere balans kan vinden. Daarover zal ik in het volgende maandoverzicht vast meer vertellen.

Plannen voor september

Mijn ervaring is dat ik eigenlijk nooit precies van te voren weet wat er allemaal op mij afkomt. Natuurlijk staan een aantal zaken wel gepland.

* Zoals de start van mijn nieuwe wandelproject: de GR5. Deze lange-afstandswandeling loopt van Hoek van Holland naar Nice (in Zuid-Frankrijk). Samen met Ingrid ga ik de eerste kilometers bedwingen.

* Deze maand ga ik met de band Eric Clayton and The Nine naar Griekenland om als tourmanager een show in Thessaloniki en eentje in Athene te begeleiden.

* En ik blijf met Inez werken aan de ontwikkeling van nieuwe trainingen.

* Leuk nieuws! Ik start deze maand met werken voor een nieuwe opdrachtgever. Daarover later (hopelijk) meer.

* Hopelijk krijg ik het boekje ‘Miniverhalen over Maasgouw’ af en wordt deze uitgebracht. Alle mini’s die ik voor de VIA Maasgouw heb geschreven tot nu toe worden hierin gebundeld.

Weten wat ik op het moment uitvoer? Volg me dan op Facebook of Instagram voor bijna-dagelijkse updates.

Eric Clayton and The Nine