Ibiza is het wandelparadijs bij uitstek

Dit is een gesponsorde gastblog.

Een extravagant nachtleven, hippie-markten en trendy restaurants … dan zeg je al gauw: Ibiza. Wie een vakantie naar Ibiza boekt, maakt zeker kennis met fijne zandstranden, kristalhelder water en authentieke dorpen. Maar wie verder kijkt, ziet ook een ruige natuur. En dat is dé grote verrassing van dit Spaanse eiland in de Balearen. Pijnboom-bossen, kliffen en rotsformaties zorgen voor een fascinerend decor. Wist je dat er op Ibiza hele gave wandelroutes te vinden zijn? Natuurliefhebbers, lees mee: Ibiza is het wandelparadijs bij uitstek. Boek gelijk je hotel bij TUI om in te ontspannen na je wandeltocht en je vakantie is compleet.

Beschermd natuurgebied op Ibiza

Dat Ibiza voor bijna de helft uit beschermd natuurgebied bestaat, is een feit dat niet iedereen weet. En dat zorgt voor hele mooie plaatjes tijdens je vakantie als je hier speciaal bent voor de natuur. Wandelen is de perfecte manier om de mooiste en verscholen plekken te ontdekken. Dat maakt Ibiza wandelparadijs bij uitstek en overtreft de verwachting van vele wandelaars. Moeder Natuur heeft echt haar best gedaan, er is zoveel natuurschoon … de kans is groot dat je niemand tegen komt. Laat dat nu precies datgene zijn waar je als wandelaar en natuurliefhebber naar op zoek bent. Ontdek ruige kustlijnen of kies je liever een landelijke route in het binnenland? Er is vast een route die bij je past.

De klim naar boven

Een wandeltocht komt in verschillende gradaties en is voor elke wandelaar een uitdaging. Ben je een gevorderde loper en conditioneel fit, beklim dan een van de twee hoogste bergen op het eiland: Sa Talaia. Deze berg in het zuidwesten van het eiland loopt dwars door de ongerepte natuur en start in het dorp San Josep. Via het uitgestippelde wandelpad vanaf de kerk loop je continu omhoog. Boven ligt de beloning op je te wachten: een waanzinnig uitzicht over het complete eiland … en dat uitzicht is met geen pen te beschrijven.

Niks is zo fijn om na een stevige wandeltocht terug te keren in een super-de-luxe hotel van TUI. Onze aanrader: TUI BLUE Tarida Beach in Cala Tarida. Wanneer je hier verblijft, word je flink in de watten gelegd, profiteer je van de All Inclusive formule en is de verloren energie zo weer aangevuld.

Toffe wandelroutes langs de kust

De grotere en bekende standen zitten in het hoogseizoen vol zitten met toeristen, maar Ibiza kent ook veel verscholen en verborgen baaien die je alleen ontdekt tijdens een wandeling. Ex Portixol is zo’n strand en ligt in het noordwesten van het eiland op ongeveer 16 kilometer van Port de Sant Miquel. Parkeer je huurauto op ongeveer 3 kilometer van het strand en wandel door dennenbossen en over kliffen tot je de baai bereikt. Perfect voor een pitstop en een duik in het helderblauwe zeewater om af te koelen.

Stranden en baaien ontdekken tijdens één wandeling … kan dat? Jazeker. Stap in je huurauto en rij naar de tweede grote stad op Ibiza San Antonio. Vanaf het einde van de promenade loop je de route van 8 kilometer naar de baai Punta Galera. De route is vrij vlak en geschikt voor elke wandelaar. Las onderweg een pauze in op stranden als Cala Gracio en Cala Gracioneta. Eenmaal aangekomen bij Punta Galera zal de omgeving je verrassen. Kliffen rondom het water zijn opgebouwd uit platte steenlagen. Neem je snorkelspullen mee, want hier snorkel je als de beste.

Ibiza - staand

Wandelen naar de best bewaarde plekken op Ibiza

Magische en mysterieus … het bekende rotseiland Es Vedra hoort op elke lijst thuis. Niet alleen door de verhalen die schuilgaan, als je hier bent doet de plek iets met je en dat merk je direct. De hike er naartoe is meer dan de moeite waard en het uitzicht op dit onbewoonde mysterieuze eiland is echt fotowaardig. En sta je toch bij het uitkijkpunt op Es Vedra, hier vlakbij ligt de route naar de verborgen plek Atlantis. Kom je op het strand Atlantis op Ibiza dan snap je direct waarom het ook deze naam heeft gekregen wanneer je alle rotsen ziet.

Hou je camera maar gereed, want je schiet zo je geheugen vol. Veel wandelplezier op Ibiza.

Deze blog is gesponsord.
Meer over wandelen vind je op de speciale wandelpagina.

Ibiza al wandelend ontdekken, kan natuurlijk nog makkelijker wanneer je er een eigen huis hebt.

Wil jij een huis kopen op Ibiza, neem dan eens een kijkje op de site van Ibiza Estates.
Je vindt er een compleet overzicht van het aanbod. Van villa’s in de stadjes tot prachtige huizen in meer afgelegen gebied. Van relatief eenvoudig tot badend in luxe. Is een huis op Ibiza kopen ook jouw grote droom?

ReizenReizen