Tijdens de Winterwanderung zoals besproken in de vorige drie blogs, hebben we de luxe van Hotel Post in Bezau ervaren.
Lees hier de drie vorige blogs:
http://jlovestotravel.com/culinair-wandelen-vorarlberg/
http://jlovestotravel.com/wiebelen-met-der-burgermeister-in-het-bregenzerwald/
http://jlovestotravel.com/eendjes-en-kuschelhotel-in-bregenzerwald/

Hotel Post in Bezau met traditionele voorzijde.

Hotel Post in Bezau met traditionele voorzijde.

Hotel Post, Hirschen of Löwen?

Zowel in Duitsland als in Oostenrijk valt het op dat in de meeste kleine dorpjes, de hotels dezelfde naam hebben. Zo ook in Bezau in het Bregenzerwald in Oostenrijk. Hotel Post, Hotel Hirschen en Hotel Löwen zijn met stip de meest voorkomende namen. Bezau heeft twee van de drie, namelijk een Hotel Hirschen en een Hotel Post. Laatstgenoemde is het verblijf van reisjournalist Jonathan Vandevoorde en ik. Onze eerste indruk? Zo standaard als de naam doet vermoeden, is dit hotel helemaal niet!
 

Berenvellen en choco

Punten scoren doet het personeel al direct bij aankomst. We komen aan in de ochtend, leveren onze spullen af en gaan direct op pad voor onze etappe van de Winterwanderung van die dag. Bij terugkomst in het hotel blijkt dat de bagage al in de hotelkamers staat. Een pluspunt voor Hotel Post.
Voordat je op je kamer komt, maakt de buitenkant al indruk. Ook als het weer niet meewerkt en de regen met bakken uit de lucht komt, ziet het terras aan de voorzijde er uitnodigend uit. Een houten overkapping, berenvellen op de stoelen met extra dekentjes en de terrasverwarming zorgen ervoor dat je jezelf hier wel ziet zitten met een beker warme choco.
 

Blauwe wijn

Eenmaal binnen loop je zo de bar annex huiskamer in. De open haard brandt en overal staan knabbels op tafel. Ober Martina komt aanlopen: ‘Welkom in Hotel Post, wat kan ik u te drinken inschenken? Het eerste drankje is van de zaak, dus laat maar horen waar je zin in hebt! Een wijntje? Onze wijnkaart bestaat uit wel 350 verschillende wijnen, dus wat heeft u precies in gedachten?’ Na wat advies vanuit Martina kiezen we voor de typisch Oostenrijkse Blauer Zweigelt. Martina bevestigd: ‘De meeste wijnen op onze kaart zijn van Oostenrijkse afkomst. Dit is omdat we ook vooral regionaal eten serveren. Het is een beetje raar om Argentijnse wijn te drinken bij een Oostenrijks maal.’ Deze wijn is overigens afkomstig uit een imposante wijnkelder met 8000 flessen wijn, alleen toegankelijk met een vingerafdrukscan van de sommelier.

In de wijnkelder met wel 8000 flessen wijn.

In de wijnkelder met wel 8000 flessen wijn.


Vele speciale wijntjes in de wijnkelder van Hotel Post.

Vele speciale wijntjes in de wijnkelder van Hotel Post.

Etwas knackiges

Dat Oostenrijks maal, dat bestaat uit een zesgangenmenu waarbij voor iedere gang keuze is uit drie verschillende opties. De eerste gang bestaat uit ‘etwas frisches und knackiges vom Buffet’ wat zoveel betekent als een zeer uitgebreid saladebuffet. Of in het weekend uit een keuze uit het Italiaanse antipastabuffet waarvan er zoveel keuze is dat met twee goedgevulde bordjes van dit buffet het diner voor ons ook prima is! Voor de navolgende gangen zien we vaak onbegrijpelijk namen als Lachsnockerl, waar iemand met een beetje een talenknobbel in ieder geval uit kan opmaken dat het om zalm gaat. Een ‘gewone’ schnitzel kom je hier niet tegen.

Een toetje met rode vruchten.

Een toetje met rode vruchten.

Slaap een derde van je leven

Wie zijn buikje gevuld heeft en terug gaat naar zijn hotelkamer, treft daar een speciaal bed aan. Zo lezen we: ‘Een mens besteedt ongeveer een derde van zijn leven aan slapen. Een goede nachtrust is bepalend voor je gezondheid, gevoel van geluk en comfort’. Een speciaal bed, zodanig gebouwd om je ruggewervel goed te ondersteunen. En er is meer dat je nachtrust moet verbeteren. Zo is er tussen 23.00 en 6.30 uur geen wifi beschikbaar op de kamer en functioneert de tv alleen als er ook een lamp aan is in de kamer. De schaal met vers fruit maakt het geheel af en maakt dat je het gevoel hebt dat je goed voor jezelf zorgt zonder er moeite voor te doen.

De badkamer van de hotelkamer in Hotel Post.

De badkamer van de hotelkamer in Hotel Post.


'A room with a view' in Hotel Post.

‘A room with a view’ in Hotel Post.


Iedere dag een schaal vers fruit.

Iedere dag een schaal vers fruit.

Sneeuwvlokjes in het zoutwaterbad

Mochten alle faciliteiten om je nachtrust te verbeteren op de hotelkamer je niet op-en-top laten voelen, dan kun je terecht in het welnessgedeelte van het hotel. Het is mogelijk om yoga te doen, je te laten masseren, naar de sauna te gaan of gewoon lekker te zwemmen. In de ochtend kun je zelfs mee gaan hardlopen. Favoriet is wel het warme zoutwaterbad op het dakterras. Terwijl de sneeuwvlokjes langzaam de wereld om ons heen wit kleuren, stomen wij lekker verder in dit bad met helende werking.

Badderen in een warm zout waterbad terwijl het sneeuwt.

Badderen in een warm zout waterbad terwijl het sneeuwt.


Hotel Post mag dan een veelvoorkomende naam zijn, maar de opzet is zeker niet veelvoorkomend en alledaags. Het enige traditionele lijkt wel de postkoets die buiten staat en geen twijfel laat over de naam en locatie van het hotel. Dit in een leuk, klein dorpje midden in het Bregenzerwald.