HappySoaps: gemakkelijke toiletartikelen voor onderweg

Wie veel reist, herkent het vast wel. Het gedoe met toiletartikelen. Ze zijn onmisbaar, maar nemen veel plek in en zijn vaak onhandig. Daarom ben ik al een tijdje op zoek naar opties die handig zijn voor onderweg. Daarbij kwam ik uit bij de producten van HappySoaps en heb deze aan een test onderworpen. In deze blog lees je wat mijn ervaringen waren. En ik kan alvast verklappen dat ik erg te spreken ben over deze gemakkelijke toiletartikelen voor onderweg.

De worsteling met shampoo

Om te beginnen even wat uitleg over mijn worsteling met shampoo. Een grote fles meenemen is onhandig want het neemt veel plaats in. En dan is er ook nog het risico op lekkages. Ja hoor, het is mij gebeurd… alles in de toilettas zat onder de shampoo. En ik heb ook een tijd kleine verpakkingen meegenomen. Maar ja, als je dan een maand of langer op reis bent, dan heb je aan één kleine verpakking shampoo niet voldoende. Daarom was ik enorm nieuwsgierig naar de shampoo in blokvorm van HappySoaps.

shampoo aloe vera

Shampoo Aloe Vera

De eerste test deed ik met de shampoo met aloe vera. Een geur die ik erg prettig vind. De eerste keer douchen met een blok shampoo is even wennen. De blok wordt glibberig dus viel direct op de grond. En het was mij onduidelijk hoeveel shampoo ik moest gebruiken. Je wrijft namelijk met de blok tussen je handen zodat er schuim ontstaat. Die schuim wrijf je vervolgens door je haren. Al snel kreeg ik in de gaten dat ik niet zuinig hoefde te doen. Je voelt vanzelf wanneer je genoeg shampoo in je haren hebt. Het is een kwestie van proberen dus. Tip: ik heb een houten plankje aangeschaft om de blok shampoo op te leggen. Erg handig!

Shampoo Rose

Daarnaast heb ik ook de shampoo met rozengeur geprobeerd. Deze ruikt behoorlijk heftig naar rozen wanneer je de verpakking opent, maar wanneer je de shampoo gebruikt is deze geur veel subtieler. En leuk detail: de rozenblaadjes die zichtbaar zijn in de blok. Conclusie: ik ben erg enthousiast over beide versies van de shampoo bar. Ze ruiken prettig en ook voelen mijn haren fijn aan na een wasbeurt. Het gebruik is even wennen, maar heel makkelijk.

shampoo rose

En dan even over de ‘technische’ zaken. Het is een relatief kleine blok, die dus weinig plek inneemt in je bagage. Daarnaast is het geen vloeistof, dus lekken is niet mogelijk. En ik lees op de verpakking dat de blok shampoo net zo lang meegaat als drie tot vier flessen shampoo. Daar kan je dus mee vooruit! En een grote plus is dat het een duurzaam artikel is. Plasticvrij, vegan, niet op dieren getest, zonder palmolie. De shampoo bar zit in een kartonnen doosje en deze kun je blijven gebruiken. Zoals ik al aangaf is het houten plankje een aanrader. Na gebruik is de shampoo bar natuurlijk nat. Laat deze drogen op het plankje en vervoer de blok de volgende ochtend weer in het doosje. Mijn ervaring is dat de shampoo bar na een nachtje wel weer droog is. En zo niet, dan doe er even een plastic zakje omheen en stop het geheel in het kartonnen doosje.

De Aloe Vera Shampoo is niet de enige variant van HappySoaps. Ze hebben veel keuze uit geurtjes en types shampoo.

deodorant

Deodorant lavendel

Daarnaast heb ik ook de deodorant van HappySoaps getest. Ik sleepte nog altijd met die grote bussen rond. Hartstikke slecht voor het milieu en waarschijnlijk ook niet zo gezond voor mijn oksels.

HappySoaps heeft deodorant in kleine blikjes van 50 ml. Erg handig, want klein. Net als de shampoo is deze deodorant plasticvrij, vegan en zijn er geen dierproeven gedaan. De deo ruikt heerlijk naar lavendel, maar is niet overheersend sterk. En mijn conclusie, de deo werkt ook prima. Het prettige van deze deo is dat het niet een sterke geur heeft om zweetlucht te maskeren, maar juist voorkomt dat je naar zweet gaat ruiken.

Het aanbrengen van de deo is wel even wennen. Dat moet namelijk met de vingers. Haal met je vinger een hoeveelheid ter grootte van een erwt uit het blikje en veeg dat in je oksels. Op zich niks mis mee, maar als je direct daarna een broodje met je handen gaat eten, toch een beetje onhandig. Want onderweg heb ik namelijk niet altijd de mogelijkheid om mijn handen te wassen.
Anderzijds heeft dit ook weer een voordeel. Want een stick leen je niet uit. Maar dit blikje kan natuurlijk iedereen wel gebruiken. En onderweg komt het toch regelmatig voor dat ik mijn deo uitleen aan degene waar ik mee samen reis.

Kies jouw favoriete geur natuurlijke deodorant van HappySoaps.

HappySoaps: erg handig voor onderweg!

Mijn algemene conclusie is dus erg positief. Met name het gemak en de grootte van de producten van HappySoaps zijn erg prettig voor de reiziger. Neem daarbij het feit dat alle producten plastic- en dierproefvrij zijn. Ik ben heel benieuwd hoe lang de shampoo bar mee gaat.
De deo past ook gemakkelijk in mijn handtas en deze sleep ik dan ook overal mee naartoe. Ook als ik niet op reis ben. Dat is duidelijk een blijvertje.
En zo blijf ik zoeken naar producten die milieu-vriendelijker en handiger zijn voor onderweg. De shampoo en de deo kan ik alvast afvinken.

HappySoaps heeft niet alleen plasticvrije shampoo en deo, maar ook conditioner, body wash, body lotion, body oil, zonnebrand en nog veel meer!

Happy Soaps zending