Dromen over Frankrijk

Soms zijn er bestemmingen die niet zo voor de hand liggen, maar die enorm de moeite waard zijn. Ik denk er nooit zo over na, maar als ik er dan ben… dan snap ik niet waarom ik er niet eerder heen ben gegaan. Zo heb ik dat met Frankrijk. Nu weet ik dat er nog wat Frankrijk in het verschiet zit. Want met het wandelen van de GR5 (de lange afstandswandeling tussen Hoek van Holland en Nice) heb ik nog heel wat kilometers in Frankrijk te maken. En persoonlijk ben ik een grote liefhebber van overnachten in een vakantiehuis.

Genieten van Frankrijk

De natuur

Waarom ik droom over Frankrijk. Vanwege die geweldige natuur! Zo sliep ik een paar jaar geleden in een vakantiehuis. In de ochtend werd ik wakker van het gekwetter van vogeltjes. Toen ik de gordijntjes open schoof, ontvouwde zich toch een landschap! Een groot meer waar de bergen in gespiegeld werden. Dagenlang was ik op pad. Die keer op een mountainbike. Over smalle paadjes, kronkelend tegen een berg op. Om dan weer volle vaart naar onder te stuiven! Onderweg stopten we bij een herder met zijn honderden schapen. Die druk doende waren met het kortwieken van de almen. Een vredig tafereel. Wat kriebelde het toen om daar ook nog eens te gaan wandelen. Zuid-Frankrijk in dit geval, vlakbij de Mont Ventoux. En vlakbij de stad Grenoble. Een onverwacht fijne stad, was dat.

Uitzicht op het Massif des Ecrins
De ochtend in Frankrijk
Lac du Verney

De dorpjes

Dromen over Frankrijk doe ik vooral over de kleine dorpjes. Van die dorpjes waar je per ongeluk tijdens een wandeling of fietstocht doorheen komt. Bestaande uit een paar smalle straatjes. Er wandelt een oud mannetje met een wandelstok langs de weg. De huizen zijn kleurrijk versierd met bakken vol bloemen. Het ruikt er naar een mengeling van die frisse bloemenlucht en iets als gebakken brood. Er zijn een paar kleine winkeltjes in de hoofdstraat. Eigenlijk zijn het meer kleine musea dan winkeltjes. En natuurlijk is er een kerk. Ik piep er even naar binnen om een kaarsje op te steken.

Kerkje van Venosc
Franse straatjes
Typisch Frans dorpje

De gastvrijheid

En ja, ik kom uit Limburg. Dus mij mag je wel een Bourgondiër noemen. Als ik droom over Frankrijk, dan droom ik vooral over een lange wandeling. En dan aan het einde van de middag uitkomen in zo’n dorpje. Waar op het terras van het restaurant dat naast de kerk ligt, nog net een tafeltje vrij is. Nippend aan een lokale wijn kijk ik voor me uit, terwijl de zon tussen de bergen zakt. De gekleurde lampjes die boven het terras hangen, knippen aan als de schemering valt. En als de eigenaresse dan met een geurend bord eten naar buiten komt lopen en een nieuwe karaf wijn…

Zonsondergang
Eten in Frankrijk
Terras in een dorp

Het echte vakantiegevoel

En overnachten doen we dan in een villa met zwembad in de heuvels van Montalieu. Want van al dat wandelen, word je moe. Niets zo lekker als na een intensieve dag lekker in het water plonzen. En als we na een lekker diner weer terugkomen bij de villa, doen we eerst nog een borreltje, buiten onder de overkapping. Doordat het hier heerlijk rustig is, slaap ik als een os! Door de ronde vormen van de slaapkamer, lijkt het alsof we in een wijnkelder slapen. Maar dan wel eentje met raampjes met uitzicht over de heuvels. Mijn favoriete moment? Vroeg in de ochtend, als de wereld in de bergen ontwaakt, ga ik buiten zitten met een kopje thee. Super grappig trouwens, dit huis heeft zelfs een eigen jeu-de-boule-baan! Veel Franser kan het niet worden…

Rust met de hoofdletter R. En Genieten met een hoofdletter G. Wanneer mag ik weer naar Frankrijk? En dit huis ligt midden in de natuur. De dichtsbijzijnde stad is Nyons en dat is 14 kilometer rijden. Voor mij is dit ideaal, die privacy en stilte.

Droom jij over Frankrijk in de winter? Iets dat ik me ook heel goed kan voorstellen. Ik kan niet wachten om weer op de lange latten te staan! Dan heeft Belvilla mooie appartementen naast de ski-pistes. Zoals hier in Les Deux Alpes. Ik geniet van de geruite bekleding en de houten meubels. Het straalt wintersport uit, in alles! Mountainbiken heb ik in dit gebied al gedaan, dus het wordt tijd om deze regio ook eens in de winter te ontdekken.

Droom jij ook over dit soort reizen? En zoek je daarbij een vakantiehuis in Frankrijk? Dan zit je goed bij Belvilla. Mooie huizen, die de perfecte uitvalsbasis zijn voor een fijne trip in dit droomland.

Meer weten over mijn lange termijn project het wandelen van de GR5?
Hierover plaats ik berichten op de speciale GR5-pagina.

Deze blog is gesponsord.

Uitzicht in Frankrijk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen