Ga jij met mij mee aan de wandel?

Regelmatig plaats ik oproepjes wie met mij een wandeling wil doen. Ik krijg daar meestal zoveel reacties op, dat ik lang niet met iedereen kan afspreken. Daarnaast krijg ik ook vaak de opmerking: “Judith, ik zou graag eens met jou mee willen.” Daarom speelde bij mij al langer het idee dat ik daar wat mee wilde doen. Deze zomer, op een terrasje met mijn hardlooptrainer Peter, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. En daar werd Vita Walking geboren, waarmee we wandelingen organiseren en begeleiden.

Dat wil overigens niet zeggen dat ik nooit meer oproepjes zal plaatsen om mensen te vragen om mee te wandelen. Sinds de coronacrisis doe ik veel individuele persreizen. Dat betekent dat ik iemand mee mag nemen. Eerder waren dit groepsreizen met meerdere reisjournalisten of reisbloggers. En mijn persoonlijke projecten lopen ook gewoon door. Zoals de Eifelsteig, de GR5 (vooralsnog alleen het Nederlandse deel) en ik heb weer een nieuw plan opgevat: het wandelen van het Hertogenpad. Die laatste wandel ik echter samen met twee vriendinnen, dus daar zoek ik geen wandelgenootjes voor.

Samenwerken met Peter voor Vita Walking

Iets extra’s erbij

Ik zeg altijd: “Wandelen is niet bijzonder, het is gewoon de ene voet voor de andere.” Nu ga ik mezelf een beetje tegenspreken. Want ik vind dat een goede wandeling wel degelijk bijzonder is. Wanneer ik een dag op pad ben, geniet ik van de natuur, van de historie en bezienswaardigheden onderweg. Zo is iedere route anders. Die belevenis onderweg is ook een belangrijke onderdeel van de wandelingen van Vita Walking. Zo vertellen Peter en ik je onderweg weetjes over de omgeving waar we zijn. En proberen we altijd een extraatje te regelen. Zo brachten we tijdens onze eerste wandeling een bezoek aan een fruitkwekerij. We mochten onze eigen framboosjes plukken. (En eten!)

Appels bij de fruitkwekerij
Zelf frambozen plukken

De komende wandeling bestaat dat extraatje uit bijvoorbeeld versnaperingen onderweg, een bezoek aan een toren met uitleg van een gids, een bezoek aan een molen en aan een houtzagerij. Begrijp me niet verkeerd, het wandelen staat centraal! En iedere wandeling is er ruimte voor een drankje samen. Dit soort zaken zijn altijd inclusief. Je hoeft dus niet nog iets te betalen onderweg of na afloop. Tijdens onze eerste wandeling bleek al dat dat echt gezellig is. Even nababbelen na een flinke wandeling.

Wandelen met Vita Walking

Spannend

De oprichting van Vita Walking is de reden dat ik je vraag om met mij aan de wandel te gaan. Het was best spannend en eerlijk gezegd is het dat nog steeds wel. Zeker toen onze website en socials online gingen… gaan mensen wel boeken? Vinden zij het ook een leuk idee? Gelukkig verkocht onze eerste wandeling in Neeritter uit! En inmiddels is er nog een wandeling uitverkocht. Dat voelt heerlijk! Iedere wandeling is ook nog eens spannend, want wat vinden de wandelaars van de route? En van het extraatje? Gaat alles goed onderweg? En zit het weer mee? Bij de start van onze eerste wandeling kwam de regen met bakken uit de hemel. Gelukkig was het maar een buitje en heeft de rest van die ochtend de zon geschenen.

Meerdaagse wandelingen

Op het moment staan er alleen maar halve dag- of dagwandelingen op het programma. Het kost behoorlijk wat werk om het programma samen te stellen. Dit komt omdat we iedere route zelf eerst willen wandelen. En we moeten natuurlijk overleggen met mensen en bedrijven waar we mee samenwerken. Achter de schermen werken we daarnaast hard aan een programma met meerdaagse wandelingen. In 2021 willen we daarmee van start gaan. We zijn druk bezig met de organisatie van een aantal mooie reizen in het buitenland. Denk aan Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, maar ook aan bijvoorbeeld de Azoren.

Aan de wandel

Ga jij met mij mee aan de wandel? Ik vind het echt enorm leuk om jou te laten zien waar ik graag wandel. Op www.vitawalking.nl staat een actueel overzicht van de wandelingen die op de planning staan. En er komen regelmatig nieuwe wandelingen bij. Het maakt niet uit of je 10 kilometer of 25 kilometer wil doen. We hebben voor ieder wat wils. Nu vinden de meeste wandelingen nog in Limburg plaats. Er zullen steeds meer routes buiten mijn eigen provincie bij komen. En heb jij een goed idee voor een mooie route? Laat het ons dan weten! Wellicht kunnen we jouw favoriete wandeling ook meenemen in ons programma.

Klik op het logo om meer te weten te komen over Vita Walking!

Logo Vita Walking